2 1/2 dl mjölk
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl grahamsmjöl (eller bara vetemjöl )
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 -2 msk smör.
Så här gör DU :
Blanda samman mjölk mjöl bakpulver
och salt till en klimpfri slät smet .
Smält smöret i en liten stekpanna
eller crepespanna.
Häll på ca 1/2 dl smet till varje crepes
och stek på båda sidor .
SERVERA med färsk frukt eller
färska bär och en klick grädde
eller creme fraiche .
DU kan också mixa blåbär eller
jordgubbar och smaksätta med
lite socker .
NJUT.
onsdag 29 april 2009
PESTOPASTA . 2 PORT.
Kolla här då ´.
250 g Keso Pesto
2 portioner nykokt pasta
1/2 dl svarta Oliver
2 msk rostade Pinjenötter
Så här gör DU:
Blanda Keso Pesto med
nykokt pasta .
Strö över svarta Oliver
och rostade Pinjenötter .
SMAKLIG MÅLTID .
250 g Keso Pesto
2 portioner nykokt pasta
1/2 dl svarta Oliver
2 msk rostade Pinjenötter
Så här gör DU:
Blanda Keso Pesto med
nykokt pasta .
Strö över svarta Oliver
och rostade Pinjenötter .
SMAKLIG MÅLTID .
CITRON .
Det här måste jag få dela med mig av.
I vit -tvätten idag la jag 2 skivor
av en citron, i en nylon-påse som
jag tvättar mina b-h i .
Hur VIT blev inte tvätten , KRITVIT .
VIT-TVÄTT 60 GRADER .
LYCKA TILL .
I vit -tvätten idag la jag 2 skivor
av en citron, i en nylon-påse som
jag tvättar mina b-h i .
Hur VIT blev inte tvätten , KRITVIT .
VIT-TVÄTT 60 GRADER .
LYCKA TILL .
CITRONCHEESE- CAKE . 8-10 BITAR.
Denna är läskande mmm ,
15 digestivekex
50 g smör el. margarin
FYLLNING:
2 burkar kesella (250 g )
3 1/2 dl Dansukker Florsocker
med citronsmak
3 ägg
2 dl creme fraiche
2 msk rivet citronskal
GARNERING:
färska frukter eller bär .
Sätt ugnen på 150 grader.
SÅ HÄR GÖR DU :
Smält matfettet i en kastrull eller
i en skål i microvågsugnen på
full effekt (max 800 w ) ca 30 sek.
Krossa kexen och blanda med matfettet.
Tryck ut degen i en form med
löstagbar kant , ca 22 cm i diameter.
Blanda kesella , florsocker , ägg ,
creme fraiche och citronskal
till en jämn smet .
Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen
tills massan har stelnat 1 - 1 1/2 timme.
Låt kakan kallna .
Garnera med färska frukter eller bär .
Examenskaka kanske !
så underbart god .
15 digestivekex
50 g smör el. margarin
FYLLNING:
2 burkar kesella (250 g )
3 1/2 dl Dansukker Florsocker
med citronsmak
3 ägg
2 dl creme fraiche
2 msk rivet citronskal
GARNERING:
färska frukter eller bär .
Sätt ugnen på 150 grader.
SÅ HÄR GÖR DU :
Smält matfettet i en kastrull eller
i en skål i microvågsugnen på
full effekt (max 800 w ) ca 30 sek.
Krossa kexen och blanda med matfettet.
Tryck ut degen i en form med
löstagbar kant , ca 22 cm i diameter.
Blanda kesella , florsocker , ägg ,
creme fraiche och citronskal
till en jämn smet .
Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen
tills massan har stelnat 1 - 1 1/2 timme.
Låt kakan kallna .
Garnera med färska frukter eller bär .
Examenskaka kanske !
så underbart god .
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)