tisdag 31 januari 2012

GRÄDDSTUVAD LEVER. 4 PORT.

Hej, nu har jag lite ny-gamla recept här,
vi provar,så får jag hoppas att det smakar.

4oo ungnötlever
3 gula lökar
smör
2 msk vetemjöl
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 dl vispgrädde
1/2 grön paprika

Så här gör DU:
Skala och hacka löken.
Fräs den mjuk i smör
i en stekpanna.
Ta upp den.

Skär levern i små tärningar.
Bryn levern i smör i stekpannan.
Strö över mjöl,salt och peppar.
Rör om.
Tillsätt grädden och löken.
Låt alltsammans koka ca 5 min.
(Om lever får koka länge blir den hård)

Skölj och kärna ur paprikan.
Skär den i strimlor.
Lägg paprikan på levern
och servera med kokt potatis
eller ris och lingonsylt.

mmmm.... Så himla gott!
Jättegott är det.
LYCKA TILL !