fredag 27 februari 2015

OSTGRATINERAD FLÄSKFILE' 4 PORT.

Hej igen !

Till denna rätt är det en krämig ädelostsås,
så  himla gott  och ugnsstekta rotfrukter
och klyftpotatis .  mmm...

250 g broccoli
600 g FLÄSKFILE'
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 orange eller röd paprika
10 champinjoner
3 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
2 msk KALVFOND
140 g ädelost
1 msk finhackad persilja
GARNERING:
Kryddgrönt
UGN .200 GRADER.

Så här gör DU:
DELA broccolin i mindre buketter .
Koka dem i lättsaltat vatten i ca 2 minuter.
Häll av vattnet och lägg broccolin i en smord form .
PUTSA köttet , krydda och skär det i skivor .
Bryn skivorna på båda sidor i smör i en stekpanna .
Fördela köttet i rader ovanpå broccolin i formen .
KÄRNA ur och dela paprikan i mindre bitar .
Ansa och skiva svampen .
Fräs paprika och svamp i smör i stekpanna.
Strö över mjöl och rör om .
Tillsätt grädde och FOND .
Koka upp under omrörning .
DELA osten i bitar och vänd ner i såsen .
Tillsätt persilja .
Låt  koka en liten stund till , så att osten smälter något .
Häll såsen över köttet och
GRATINERA mitt i ugnen  ca 10 min.

SERVERA med ugnsstekt potatis och rotfrukter .

SMAKLIG MÅLTID !


ca  10 minuter.