fredag 6 januari 2017
OXFILE´ i MADEIRASÅS 2 PERS.
HEJSAN !
LYXIGT GOTT !
HÄR ÄR RECEPTET :
fin färsk OXFILE' , ca 200 g
smör /margarin
örtsalt och lite peppar,
1 dl torr MADEIRA,
ca 2 tsk TOMATPURE' ,
4 - 6 små lökar ,
4- 6 fina champinjoner,
1 tsk soja.
TILL SERVERING :
Sockerärter, och broccoli.
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och förväll - koka lökarna knappt mjuka
i lite saltat vatten.
Fräs sedan upp lökarna tillsammans med champinjonerna
i smör i kastrullen och droppa över soja .
SKÄR köttet i 4 skivor och platta ut något .
Bryn hastigt i het panna och krydda .
Ta upp köttet .
FRÄS ur pannan med vin och TOMATPURE
och lägg i kött och lök och svamp, ös med skyn.
SERVERA GENAST .
LYCKA TILL !
FiSKPATE' MED LAX OCH BROCCOLI. 6-8 PERS.
HEJSAN !
Den här är underbart god , smaka själva !
Och lätt att göra .
HÄR ÄR RECEPTET :
400 g LAXFILE',
250 g djupfryst broccoli,
FÄRS :
400 g FISKFILE' ,
KOLJA eller GÄDDA,
1 tsk salt,
1 äggvita ,
3 dl vispgrädde,
1 krm peppar,
1/2 tsk dragon.
SÅS :
1/2 dl hackad dill ,
1/2 dl hackad persilja ,
2 dl CREME Fraiche ,
1 dl majonnäs ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR den skinn- och benfria laxen i små kuber, ca 1 1/2 x 1 1/2 cm.
Dela broccolin i mindre bitar .
Skär bort den grövsta biten av stjälken.
Koka broccolin enligt anvisning på förpackningen .
Låt den rinna av väl .
HACKA fiskköttet i en matberedare .
Tillsätt salt, äggvita och grädde , lite i taget .
Krydda .
VÄND ner laxbitar och broccoli i färsen .
Fyll den i en avlång form (1 1/2 liter) som
först penslats med olja .
Skaka formen så att färsen packar sig .
Släta till ytan .
TÄCK formen med aluminiumfolie.
GRÄDDA PATE'N i 175 grader mitt i ugnen
ca 1 timme .
Låt den svalna och stjälp upp den ur formen.
Skär den i skivor .
BLANDA alla ingredienserna till såsen.
SERVERA SALLAD OCH BRÖD TILL .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)