fredag 6 januari 2017

OXFILE´ i MADEIRASÅS 2 PERS.

 


               HEJSAN !

LYXIGT GOTT !

HÄR ÄR RECEPTET :
fin  färsk  OXFILE' ,  ca 200 g
smör /margarin
örtsalt och lite peppar,
1 dl  torr  MADEIRA,
ca  2 tsk TOMATPURE' ,
4 - 6  små  lökar ,
4- 6 fina  champinjoner,
1 tsk soja.

TILL SERVERING :
Sockerärter, och  broccoli.

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA  och  förväll - koka  lökarna  knappt  mjuka
i  lite  saltat  vatten.
Fräs  sedan  upp  lökarna  tillsammans  med  champinjonerna
i  smör  i  kastrullen  och  droppa  över  soja .
SKÄR  köttet  i  4  skivor  och  platta  ut  något .
Bryn  hastigt  i  het  panna  och  krydda .
Ta  upp  köttet  .
FRÄS  ur  pannan med  vin  och  TOMATPURE
och  lägg  i  kött  och  lök  och  svamp,  ös med skyn.

SERVERA  GENAST .

LYCKA  TILL !

FiSKPATE' MED LAX OCH BROCCOLI. 6-8 PERS.



            HEJSAN !

Den här är underbart god , smaka  själva !
Och  lätt  att  göra .

HÄR ÄR RECEPTET :

400  g  LAXFILE',
250 g  djupfryst  broccoli,

FÄRS :
400 g FISKFILE' ,
KOLJA  eller  GÄDDA,
1 tsk salt,
1 äggvita ,
3 dl  vispgrädde,
1 krm peppar,
1/2 tsk  dragon.

SÅS :
1/2  dl  hackad  dill ,
1/2  dl  hackad  persilja ,
2   dl CREME Fraiche ,
1 dl majonnäs ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :

SKÄR  den  skinn-  och  benfria  laxen  i  små  kuber, ca  1 1/2 x 1 1/2 cm.
Dela  broccolin  i  mindre  bitar .
Skär  bort  den  grövsta  biten  av  stjälken.
Koka  broccolin  enligt  anvisning  på  förpackningen .
Låt  den  rinna  av  väl .

HACKA  fiskköttet  i  en  matberedare .
Tillsätt  salt, äggvita  och  grädde ,  lite  i  taget .
Krydda .
VÄND  ner  laxbitar  och  broccoli  i  färsen .
Fyll  den  i  en  avlång  form  (1 1/2  liter) som
först  penslats  med  olja .
Skaka  formen  så  att  färsen  packar  sig .
Släta  till  ytan .
TÄCK  formen  med  aluminiumfolie.

GRÄDDA  PATE'N  i 175 grader  mitt  i  ugnen
ca  1  timme .
Låt  den  svalna  och  stjälp  upp  den  ur  formen.
Skär  den  i  skivor .
BLANDA  alla  ingredienserna  till  såsen.

SERVERA  SALLAD  OCH BRÖD  TILL .

                                 LYCKA  TILL !