måndag 23 april 2018
MAKRILL- MACKA 2 PORT.
HEJSAN !
LUNCH - JA TACK !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 skivor kavring ,
2 salladsblad ,
1 burk makrill i tomatsås ,
2 skivade tomater ,
och 2 ägg i klyftor .
VARSÅGODA !
Enkelt och jättegott .
LYCKA TILL !
CITRONOLIVOLJA ..... TIPS !
TIPS !
HEJSAN !
Perfekt till GRILLTIDEN.
LÄGG några tvättade citroner i en burk
och häll över olivolja så det täcker.
LÅT STÅ NÅGRA MÅNADER.
Ta bort citronerna och häll upp på flaska .
Vackert även när den bara står och väntar
på att bli klar .
SNABB KASSLERGRATÄNG...4 PORT.
HEJSAN !
Perfekt snabbmat - allt klart på en gång,
enkelt och gott .
Servera med sallad och ett gott bröd .
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g kassler ,
1 rödlök ,
10 cm purjolök ,
1 burk ananasringar ,
560 g
3 dl vispgrädde ,
1 msk vetemjöl ,
1 /2 dl färsk finhackad
slätbladig persilja ,
2 msk DIJONSENAP,
2 1/2 dl lagrad riven ost ,
GARNERING :
Slätbladig persilja ,
UGN :225 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR kasslern i skivor.
Finhacka löken och strimla purjolöken .
LÅT ananasringarna rinna av .
Blanda grädde, mjöl, persilja och senap.
Vänd ner osten .
LÄGG löken i en smord eldfast form .
Fördela kasslerskivorna ovanpå .
HÄLL över gratängsmeten och gratinera
mitt i ugnen tills gratängen fått fin färg .
GARNERA med persilja .
LYCKA TILL !
SAFTIG CITRONKAKA ...1 KAKA 12 BITAR .
HEJSAN !
Det tar 25 min, att vispa ihop + 1 timma i ugnen .
Men det är det värt !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 1/2 DL VETEMJÖL ,
1 1/2 DL POTATISMJÖL ,
1 TSK VANILJSOCKER ,
2 TSK BAKPULVER ,
125 G SMÖR ,
5 ÄGG ,
1 1/2 DL SOCKER ,
FINRIVET SKAL AV 1/2 CITRON ,
CITRONLAG :
FÄRSKPRESSAD SAFT AV 1 CITRON ,
1 DL FLORSOCKER ,
GARNERING :
1 DL FLORSOCKER ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Smörj och mjöla en avlång bakform som rymmer ca 1 1/2 liter ,
MÄT upp vetemjöl, potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver i en
bunke .
Tillsätt matfett och rör blandningen vit och porös .
SKILJ äggulorna från vitorna och vispa gulorna och sockret
vitt och poröst .
VISPA äggvitorna med absolut rena redskap till ett
fast vitt skum .
RÖR ner äggule -smeten i matfettsblandningen .
Tillsätt finrivet citronskal och vänd sist varsamt ner
äggvitorna till en slät smet .
HÄLL smeten i bakformen och grädda kakan i nedre
delen av ugnen i 55 - 60 minuter .
BLANDA citronsaft och florsocker och värm upp blandningen .
Stick ner en gaffel på några ställen i kakan och droppa lagen
över den varma kakan .
SIKTA florsocker över före servering .
LYCKA TILL !
HEMMAGJORD APELSINSAFT.... 1 LITER.
HEJSAN !
GILLAR NI APELSINSAFT ?
VARSÅGODA !
DET TAR 1 TIMMA ATT GÖRA
HÄR ÄR RECEPTET :
1 kg syrliga apelsiner ,
1 msk citronsyra ,
8 dl - 1 liter socker
1/2 liter vatten ,
SÅ HÄR GÖR DU :
BORSTA apelsinerna noga i ljummet vatten
och torka .
Skala av det gula på skalet med potatisskalare .
Lägg skalen i en bunke och tillsätt citronsyra
och socker .
KOKA upp vattnet och häll det över skalen .
Rör om då och då medan blandningen kallnar .
Pressa saften ur apelsinerna och tillsätt den .
SILA saften och häll på rena flaskor .
(rena flaskor =diska , skölj noga, lägg dem i ugnen att torka och ånga ur, 75 grader)
Tillslut och förvara flaskorna mörkt och svalt .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)