måndag 27 april 2015

DILLFISK MED SOCKERÄRTER 4 PORTIONER .

HEJSAN !

Nu får det bli fisk ...mmm, så himla gott !

300 g GÖSFILE'
salt & peppar
1/2 dl sesamfrö eller ströbröd
smör /margarin till stekning
150 g körsbärstomater
3/4 dl hackad dill
1 1/2 dl matlagningsgrädde

SERVERA MED:
kokt potatis
sockerärter

Så här gör Du :
DELA fisken i fyra bitar.
Krydda med salt & peppar och vänd i
sesamfrö eller ströbröd.
Stek fisken i en stekpanna med smör
i 2 minuter på varje sida.
DELA tomaterna och lägg i tillsammans
med dill och grädde .
LÅT småkoka under lock i 5 minuter.

SERVERA fisken med potatis och sockerärter.

SMAKLIG MÅLTID !

MANGOKYCKLING I FORM 2 PERSONER.

HEJSAN !

Smaka på detta , mmm...

250 g KYCKLINGFILE'
1 msk smör /margarin
100 g champinjoner
1 röd  paprika
1 1/2 dl grädde, valfri fetthalt
1 vitlöksklyfta
1 tsk curry
1 tsk SAMBAL OELEK
1/2 dl MANGO  CHUTNEY

SERVERA med :
ris
sallad

UGN:225 GRADER .

Så här gör DU:
DELA  KYCKLINGFILE'ERNA
i mindre bitar och bryn i en stekpanna med smör .
Lägg över i en form .
SKÄR SVAMPEN i bitar och fräs med smör i
stekpannan .
Lägg runt kycklingen .
DELA , kärna ur och strimla paprikan .
Strö den över kycklingen .
Vispa grädden och blanda i pressad vitlök, curry,
SAMBAL OELEK, och MANGO CHUTNEY.
BRED över kycklingen och GRATINERA i 20 minuter.

SERVERA KYCKLINGEN MED RIS OCH SALLAD.

HOPPAS ATT DET SMAKAR !