måndag 11 december 2017
KUMMIN- DOFTANDE KÖTTBULLAR, 40 KÖTTBULLAR.
HEJSAN !
Våga krydda köttbullarna lite annorlunda -
kummin och citron ger en frisk och
spännande smak .
HÄR ÄR RECEPTET :
1/2 dl ströbröd ,
1 dl vatten ,
1/2 gul lök ,
1 ägg ,
1 tsk salt ,
1 krm svartpeppar ,
2 tsk stött kummin ,
finrivet skal av 1 stor citron ,
500 g blandfärs ,
1 msk smör/margarin ,
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA ströbröd och vatten i en skål ,
låt svälla i 5 minuter .
Skala och finhacka löken .Blanda ner lök ,
ägg , kryddor och citronskal i bunken .
Rör blandningen med färsen tills allt är
väl blandat .
FORMA till små köttbullar med vatten-
sköljda händer .
Stek köttbullarna runtom i omgångar i smör/
margarin i en stekpanna på medelvärme ca
7 minuter .
GOD JUL ,
LYCKA TILL !
GRILJERING TILL JULSKINKAN .
HEJSAN !
Snart är det dags att koka julskinkan
eller ugnsbaka den .
Den här griljeringen gör vi varje år .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 färdigkokt skinka,
4 msk stark och söt senap ,
1 msk socker ,
1 äggula ,
1 msk ströbröd ,
SÅ HÄR GÖR DU :
DRA bort svålen på den färdigkokta skinkan.
Blanda ihop senap med strösocker , 1 äggula
och 1 msk ströbröd .
BRED ut över skinkan och strö över 1 msk
ströbröd till .
GRILJERA i 225 grader ca 15 minuter .
GARNERA gärna skinkfatet med grönkål
och granatäppelkärnor .
GOD JUL !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)