måndag 11 december 2017

KUMMIN- DOFTANDE KÖTTBULLAR, 40 KÖTTBULLAR.



                  HEJSAN !

Våga  krydda   köttbullarna   lite   annorlunda -
kummin   och   citron   ger   en   frisk    och
spännande   smak  .

HÄR  ÄR   RECEPTET :
1/2  dl   ströbröd ,
1   dl   vatten ,
1/2    gul   lök ,
1   ägg ,
1   tsk   salt ,
1   krm   svartpeppar ,
2   tsk   stött   kummin ,
finrivet   skal   av  1   stor   citron ,
500   g   blandfärs ,
1   msk   smör/margarin ,

SÅ  HÄR   GÖR   DU  :
BLANDA  ströbröd   och   vatten   i   en   skål , 
låt   svälla   i   5   minuter .
Skala   och   finhacka   löken .Blanda   ner   lök , 
ägg ,   kryddor   och   citronskal   i   bunken .
Rör   blandningen   med   färsen   tills   allt   är
väl   blandat .
FORMA   till   små   köttbullar   med    vatten-
sköljda   händer .
Stek   köttbullarna   runtom   i   omgångar   i   smör/
margarin   i   en   stekpanna   på   medelvärme   ca 
7   minuter .

GOD JUL ,
                      LYCKA  TILL !

GRILJERING TILL JULSKINKAN .



                   HEJSAN !

Snart  är  det  dags  att  koka  julskinkan
eller  ugnsbaka  den .
Den  här  griljeringen  gör  vi  varje  år .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
1  färdigkokt  skinka,
4  msk  stark  och  söt  senap ,
1  msk  socker ,
1  äggula ,
1  msk  ströbröd ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU  :
DRA   bort   svålen  på  den  färdigkokta  skinkan.
Blanda   ihop   senap   med  strösocker ,   1   äggula
och   1  msk  ströbröd  .
BRED  ut  över  skinkan   och  strö  över  1  msk 
ströbröd   till .
GRILJERA   i  225   grader  ca  15  minuter .

GARNERA   gärna   skinkfatet   med   grönkål
och   granatäppelkärnor .

GOD  JUL !
                          LYCKA  TILL !