VI SES NÄSTA ÅR !
En sida med dom bästa recepten på internet.
HEJSAN !
En vackert rosa tårta med frisk smak av lingon
passar bra i slutet av året .
Den här påminner om cheesecake och har
en botten av smulade pepparkakor .
LYCKA TILL !
HÄR ÄR RECEPTET :
150 g pepparkakor
75 g smör / margarin -rumsvarmt
FYLLNING :
10 gelantin - blad
550 g lingon
1 1/2 burk kondenserad mjölk (a' 397 g)
5 dl matyoghurt
GARNERING :
tårtljus , 4 st
små pepparkakor , hjärtan + stjärnor varannan
eventuellt lingonris.
SÅ HÄR GÖR DU :
1) SÄTT ugnen på 200 grader .
Mixa pepparkakorna med smör i en matberedare
eller stavmixer .
Tryck ut smulorna i botten av en form med
löstagbar kant, ca 24 cm i diameter , klädd
med bakplåtspapper .
2) GRÄDDA bottnen mitt i ugnen 8 - 10 min,
tills den fått lite färg. Låt kallna .
3) LÄGG gelantinbladen i kallt vatten ca 5 min.
Mixa lingonen med stavmixer eller i mat -
beredare .
Blanda lingon - moset med den kondenserade
mjölken .
4) VÄRM ca 1 dl av lingonsmeten i en kastrull.
Ta kastrullen från plattan .
Lyft upp gelantinbladen ur vattnet och rör ner dem
i den varma smeten .
Blanda ner gelantin blandningen i resten av smeten .
Rör ner yoghurten och häll smeten i formen .
Låt stelna i frysen i ca 6 timmar .
5) LOSSA tårtan från formen .
Lägg tårtan på ett fat och garnera den med
tårtljus, 4 st på rad rakt över tårtan och
små pepparkakor hjärtan och stjärnor runt kanten .
Har Du lingonris så lägg gärna en liten kvist på tårtan .
GOTT NYTT ÅR !