söndag 30 september 2018
HAVREKAKOR, 45 ST .
HEJSAN !
Prova att göra de här, nyttigt med havre är det ju också , eller hur?
Dessutom jättegoda .
HÄR ÄR RECEPTET :
200 g smör / margarin
1 1/2 dl strösocker
7 dl havregryn
1 msk vetemjöl
1/2 tsk hjorthornssalt
UGN :200 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA matfett och socker i en skål .
BLANDA havregryn, mjöl och hjorthornssalt och
tillsätt i smör - och sockermassan. Knåda ihop .
FORMA till små bollar och lägg ganska glest på
bakpappersklädda plåtar .
GRÄDDA kakorna 8 - 10 min mitt i ugnen .
LÅT kakorna svalna på plåtarna .
LYCKA TILL !
HALLONRUTOR 35 ST .
HEJSAN !
Å...de här var de godaste jag smakat på länge !
Krämiga rutor utan bakpulver med knäckigt täcke .
HÄR ÄR RECEPTET :
400 g smör/margarin
4 ägg
6 dl strösocker
6 dl vetemjöl = BERTE QVARN
1 msk vaniljsocker
200 g hallon
KOKOSTÄCKE :
75 g smör/margarin
200 g kokos
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1 1/2 dl vispgrädde
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT matfettet . Vispa ägg och socker vitt och pösigt .
TILLSÄTT matfett, vetemjöl och vaniljsocker till smeten .
Rör så allt blir blandat .
BRED ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 25 x 35 cm.
Strö över hallon och grädda kakan mitt i ugnen i 175 grader ca 30 min.
KOKA matfett, kokos, sirap, socker och vispgrädde i 5 minuter.
TA ut kakan och bred kokossmeten ovanpå.
GRÄDDA ytterligare i 10 - 15 . Låt kakan svalna och skär kakan i rutor.
LYCKA TILL !
BÄR - SYLTKAKOR 48 ST.
HEJSAN !
Potatismjölet gör de här kakorna extra möra .
Och helt ljuvliga !
HÄR ÄR RECEPTET :
150 g smör/margarin
1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl = BERTE QVARN,
1/2 dl potatismjöl
ca 1/2 dl björnbärssylt
eller annan sylt
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA matfett och socker .
Tillsätt vetemjöl och potatismjöl och arbeta raskt ihop till en deg.
Lägg den i en plastpåse i kylen i 30 minuter .
TA upp degen på mjölat bakbord och dela i 2 delar.
Dela vardera del i 24 bitar . Rulla varje bit till en kula
och lägg på bakpappersklädd plåt .
Gör en grop med pekfingret i varje .Lägg lite sylt i varje grop
eller 1 - 2 bär i varje grop.
GRÄDDA mitt i ugnen i 200 grader ca 12 minuter .
Låt kakorna svalna på plåten .
mmm...gott !
LYCKA TILL !
SÖTSYRLIG KRUSBÄRSKAKA, 12 BITAR.
HEJSAN !
Vad ska man göra av krusbär ? - Så tänkte jag, ...tittade i min receptbok
vad mostrarna gjorde förr om åren , då hittade jag den här !
En lite tyngre och saftigare kaka utan bakpulver .
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smör/margarin
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl BERTE QVARN= vetemjöl
3 - 4 dl krusbär
100 g vit choklad .
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT matfettet i en kastrull och låt det svalna något.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner det smälta fettet
och mjölet i äggblandningen.
BRED ut smeten i en smord och bröad sockerkaka - form
som rymmer 1 1/2 liter.
OM krusbären är stora - dela dem en gång . Hacka chokladen
grovt . Lägg krusbär och choklad över kakan .
GRÄDDA kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 60 min.
Täck med aluminiumfolie om kakan riskerar att få för mycket färg.
LÅT kakan vila några minuter i sin form , vänd upp den på ett
sockrat fat. (florsocker).
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)