måndag 12 maj 2008

SMULPAJ med BLÅBÄR. 10PORT.

500G färska eller frysta blåbär
2 tsk flytande Suketter
2 dl fullkornsvetemjöl
1 1/2 dl havregryn
80 g smör
1 1/2 dl Suketter strö
1 1/2 dl mellanvisp
Söta blåbären med flytande
Suketter och lägg dem i botten
på en pajform 22-24 cm
i diameter.
Blanda samman mjöl och
havregryn i en skål.
Smula i smöret .
Rör i Suketter strö och
fördela smuldegen över bären.
Grädda först i 190 grader i 25 min,
därefter i 180 grader i 10 -15 min.
Serveras ljummen med vispad
grädde eller vaniljvisp-smal.

hoppas att det smakar.

BANANMUFFINS. 8-10ST.

1 medelstor banan
30 g hasselnötskärnor
3/4 dl vetemjöl
3/4dl fullkornsvetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk suketter strö
2 msk smör
1/2 dl mjölk
ev. vispat ägg för pensling
annars går det lika bra med mjölk.

Mosa bananen med en gaffel.
Mal nötterna och blanda dem
med mjöl, bakpulver och suketter.
Smält smöret, tillsätt mjölken.
Blanda alltsamman till en slät smet.
Fördela i 8-10 formar.
Pensla ev. med mjölk eller ägg.
Grädda i 225 grader ca 12 min.

jättegoda!

Kotletter. 2 pers.

2 personer
Lägg kotletterna i Kinesisk Soya
i ca 30 minuter.
Ta fram en kastrull och
lägg i 2 köttbuljongtärningar
och häll på 7 dl vatten.
Låt det koka upp innan Du
lägger i kotletterna.
Lägg i köttet och nu ska det koka
i 35-40 minuter.
När det är 15 minuter kvar på koktiden
lägger Du i potatisar och morötter o lök.

Nu är hela måltiden klar .
Smaklig måltid.

TORSKRÖRA 4 pers.

1 paket djupfryst Torsk 400 g
Creme Fraiche 1 burk
citronpeppar
salt
gräslök

Gör så här:
Tina fisken .
Smält smör i stekpannan
och låt det få lite färg.
Mosa torsken och lägg ner
moset i stekpannan och stek färdigt.
Häll ner creme fraiche i detta.
Krydda med salt och
citronpeppar och gräslök.

så här kan Du också göra.