onsdag 1 mars 2017
PANNKAKS-TÅRTA MED JORDGUBBAR 8 BITAR.
HEJSAN !
Detta är DÅ-TIDENS fest - efterrätt !
Varsågoda att smaka !
HÄR ÄR RECEPTET :
6 dl mjölk,
3 dl vetemjöl,
3 ägg ,
1 ½ krm salt,
smör till stekning.
FYLLNING & GARNERING.
3 dl vispgrädde,
1 tsk vaniljsocker,
ca 1 liter jordgubbar,
ca 2 dl god jordgubbssylt,
lite socker,
SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA ihop mjölken och mjölet till en slät smet.
Vispa sedan ner äggen och saltet.
Grädda ca 8 pannkakor och lägg efter hand över
på en plåt med bakplåtspapper.
VISPA grädden med vaniljsockret.
Skölj och rensa jordgubbarna men spara en fin
med det gröna kvar.
Lägg ihop pannkakorna till en tårta
med ett lager av sylt, ett lager med lite grädde,
ett med skivade jordgubbar.
Fortsätt så och lägg den finaste pannkakan överst.
KLICKA resten av grädden på tårtan.
GARNERA med den finaste jordgubben i mitten
och rikligt med skivade jordgubbar runtom och
strö lite socker över .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)