onsdag 1 mars 2017

PANNKAKS-TÅRTA MED JORDGUBBAR 8 BITAR.

           

           HEJSAN !

Detta är DÅ-TIDENS  fest - efterrätt !
Varsågoda att smaka !

HÄR ÄR RECEPTET :
6 dl mjölk,
3 dl vetemjöl,
3 ägg ,
1 ½ krm salt,
smör till stekning.
FYLLNING & GARNERING.
3 dl vispgrädde,
1 tsk vaniljsocker,
ca 1 liter jordgubbar,
ca 2 dl god jordgubbssylt,
lite socker,

SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA ihop mjölken och mjölet till en slät smet.
Vispa sedan ner äggen och saltet.
Grädda ca 8 pannkakor och lägg efter hand över
på  en plåt med bakplåtspapper.
VISPA  grädden med vaniljsockret.
Skölj och rensa jordgubbarna men spara en fin
med det gröna kvar.
Lägg ihop pannkakorna till en tårta
med ett lager av sylt,  ett lager med lite grädde,
ett  med skivade jordgubbar.
Fortsätt så  och lägg den finaste pannkakan överst.
KLICKA  resten av grädden på  tårtan.

GARNERA  med den finaste jordgubben i mitten
och rikligt med skivade jordgubbar runtom och
strö lite socker över .

LYCKA TILL !