HEJSAN !
DETTA är en lätt och luftig och mycket god nötkaka .
Kakan är självskriven på alla kalas .
Det var min allra bästa vän som gjorde denna kaka
och hon hette -ANITA , därav namnet .
HÄR ÄR RECEPTET :
3 dl hasselnötskärnor
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
SÅ HÄR GÖR DU :
VÄRM kärnorna utbredda på plåt i ugnen ca 5 min i 200 grader .
Smaken blir så mycket finare , men passa noga, så de inte bränns .
Kärnorna ska bara bli lätt rostade och är färdiga när skalen börjar
spricka .
Mal kärnorna och blanda med mjöl och bakpulver .
Vispa ägg och strösocker riktigt pösigt .
Vänd försiktigt ner nöt-mjöls - blandningen i äggsmeten och slå
massan i en välsmord och bröad form .
GRÄDDA i 175 grader ca 40 minuter .
Låt kakan stabilisera sig 5 min , innan den stjälps upp .
Sikta lite florsocker över vid serveringen .
LYCKA TILL !