söndag 25 november 2012

RÅGKNÄCKE CA 50 BITAR.

Gillar NI också knäckebröd?
Eller?
Prova att göra detta,det är lättare
än man tror.

125 g smör
5 dl mjölk
25 g jäst
1 1/2 tsk salt
2 msk brun farin
1 l grovt rågmjöl
ca 6 dl vetemjöl
2 msk hjorthornssalt

Så här gör DU:
SMÄLT matfettet i en kastrull.
Tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
SMULA jästen i en bunke och häll på
degspadet.
Rör tills jästen löst sig.
Arbeta in saltet,farinet,rågmjölet och
hälften av vetemjölet.
Låt jäsa i 15 min.
Sätt ugnen på 225 grader.
BLANDA hjorthornssaltet med
resterande vetemjöl och arbeta in
i degen.
KAVLA ut degen tunt på bakplåts-
papper .
Nagga degen med en gaffel.
Skär eller sporra ut runda kakor
ca 10 cm i diam.
Gör hål i mitten med t ex en peppar-
kaksform, ett hjärta kanske?
Grädda genast mitt i ugnen ca 6 min.

Nu var det klart!

LYCKA TILL!