söndag 27 augusti 2017
ENTRE'TÅRTA MED KRÄFTOR 6 PORT.
HEJSAN !
Detta är en trevlig liten tårta som passar fint förrätt.
Skär den i fina snibbar .
HÄR ÄR RECEPTET :
4-5 kokta potatisar,
6 salladslökar,
2 msk olivolja,
250 g kräftstjärtar,
ÄGGSTANNING :
3 ägg,
3 msk vatten,
½ dl finhackad dill,
3 msk riven pepparrot,
GARNERING :
1 dl CREME FRAICHE,
kräftstjärtar,
citron,
dill.
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR den kokta potatisen i mindre bitar.
Ansa och skiva salladslöken tunt.
HETTA upp oljan i en stekpanna och stek potatisen
tills den fått lite färg .
Tillsätt salladslök och låt den fräsa med .
TA undan några kräftstjärtar till garnering och hacka
resten i mindre bitar.
Strö hacket över potatisen.
VISPA samman ägg, vatten, dill och pepparrot och häll
över potatisblandningen.
Stick med en gaffel i potatisen så att äggstanningen
rinner till botten och stek (grädda) tills den stelnat.
LOSSA omeletten med en stekspade och låt den glida
över på ett serveringsfat att svalna .
VISPA upp CREMEFRAICHEN och spritsa eller klicka
ut den på tårtan .
GARNERA med kräftstjärtar, citron och dill .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
PILGRIMSMUSSLOR, 2 PERS.
HEJSAN !
Nu får det vara nog med bakandet och saftandet.
Låt oss börja med Pilgrimsmusslor.
mmm...jättegott !
HÄR ÄR RECEPTET :
300 g pilgrimsmusslor,
smör,/margarin,
100 g färsk spenat,
100 g förvälld HARICOTS VERTS,
salt å peppar,
citronklyftor,
1 dl CREME FRAICHE,
1 tsk fransk senap,
SÅ HÄR GÖR DU :
BRYN 300 g pilgrimsmusslor i lite smör
i en grillpanna .
Blanda 100 g lätt förvälld färsk spenat med
100 g förvällda HARICOTS VERTS.
KRYDDA med salt å peppar .
SERVERA detta och citronklyftor till musslorna.
Blanda 1 dl CREME FRAICHE, med 1 tsk
fransk senap och servera i en skål bredvid .
Pilgrimsmusslorna kan bytas mot TORSKFILE.
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)