söndag 27 augusti 2017

ENTRE'TÅRTA MED KRÄFTOR 6 PORT.



               HEJSAN !
Detta  är  en  trevlig  liten  tårta  som  passar  fint  förrätt.
Skär  den  i  fina  snibbar  .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
4-5  kokta  potatisar,
6  salladslökar,
2  msk  olivolja,
250  g  kräftstjärtar,
ÄGGSTANNING :
3  ägg,
3  msk  vatten,
½  dl  finhackad  dill,
3  msk  riven  pepparrot,
GARNERING :
1  dl  CREME FRAICHE,
kräftstjärtar,
citron,
dill.

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SKÄR  den  kokta  potatisen  i  mindre  bitar.
Ansa  och  skiva  salladslöken  tunt.
HETTA  upp  oljan  i  en  stekpanna   och  stek  potatisen
tills  den  fått  lite  färg .
Tillsätt  salladslök  och  låt  den  fräsa  med .
TA  undan  några  kräftstjärtar  till  garnering  och  hacka 
resten  i  mindre  bitar.
Strö  hacket  över  potatisen.
VISPA  samman  ägg, vatten,  dill  och  pepparrot  och  häll 
över  potatisblandningen.
Stick  med  en  gaffel  i  potatisen  så  att  äggstanningen
rinner  till  botten  och  stek (grädda)  tills  den  stelnat.
LOSSA  omeletten  med  en  stekspade  och  låt  den  glida
över  på  ett  serveringsfat  att  svalna .
VISPA  upp  CREMEFRAICHEN  och  spritsa  eller  klicka
ut  den  på  tårtan  .
GARNERA  med  kräftstjärtar,  citron  och  dill .

SMAKLIG  MÅLTID  och   LYCKA  TILL !

PILGRIMSMUSSLOR, 2 PERS.



               HEJSAN !

Nu  får  det  vara  nog  med  bakandet  och  saftandet.

Låt  oss  börja  med  Pilgrimsmusslor.
mmm...jättegott !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
300  g  pilgrimsmusslor,
smör,/margarin,
100 g  färsk  spenat,
100 g  förvälld  HARICOTS VERTS,
salt å peppar,
citronklyftor,
1  dl  CREME FRAICHE,
1 tsk  fransk  senap,

SÅ HÄR GÖR DU :
BRYN  300 g  pilgrimsmusslor  i  lite  smör
i  en  grillpanna .
Blanda  100  g  lätt  förvälld  färsk  spenat  med
100  g  förvällda  HARICOTS  VERTS.
KRYDDA  med  salt  å  peppar .
SERVERA  detta  och  citronklyftor  till  musslorna.
Blanda  1  dl  CREME FRAICHE,  med  1  tsk 
fransk  senap  och  servera  i  en  skål  bredvid .
Pilgrimsmusslorna  kan  bytas  mot  TORSKFILE.

SMAKLIG MÅLTID  och  LYCKA  TILL !