lördag 26 juli 2008

ÄPPELGOTT I GLAS. 4 PORT.

Nu är det äppletider.

Ska vi ta ett recept då ?
2 röda äpplen
2 dl vatten
1 msk farinsocker
1 kvist rosmarin
1 dl gelesocker
SERVERING:
1dl vispgrädde
1 tsk kanel
1 kvist rosmarin

Så här gör Du:
Kärna ur äpplena och skär
dem i tunna klyftor.
Koka upp vatten,farinsocker
och rosmarinbladen.
Lägg i äpplena och låt dem mjukna lite.
Lyft upp med hålslevoch låt
dem rinna av ordentligt.
Fördela klyftorna i 4 glas
tillsammans med rosmarinbladen.
Rör ner gelesockret i vattnet
och låt det koka 30 sek.
Häll saften över äpplena.
Låt stå kallt minst 3 timmar
eller gärna över natten.
SERVERING:
Vispa grädden . Spritsa eller klicka ut den.
Pudra över kanel och garnera
med rosmarin.

Detta är både festligt och smarrigt.
Lycka till.