söndag 27 mars 2022

FRALLOR MED FRÖN , 6 ST. Glutenfritt .

  


                                           HEJSAN !


SMAKA PÅ DE HÄR ,  - DE ÄR SÅ FRASIGA OCH  GODA !

VARSÅGODA ;


HÄR ÄR RECEPTET :

50 g solrosfrön

30 g sesamfrön

30 g linfrön

30 g fibrex

2 msk fiber-husk 

1 tsk bakpulver

4 ägg

100 g  grekisk  yoghurt


SÅ HÄR GÖR DU :

BLANDA  fröna  med  fibrex ,  fiberhusk  och bakpulver .

RÖR  ner  ägg  och  yoghurt ,  låt  degen vila 10  minuter .

FORMA  med en sked  till  6 bullar .

Sätt  dem  på  en  plåt  med  bakplåtspapper .

GRÄDDA  bröden  på  250  grader ,  ca  10 - 12 minuter .

SERVERA  med  smör och  ost  eller grillad  kyckling/kalkon .


LYCKA  TILL !

OST - FYLLD LAX MED SENAPSSÅS . 4 port .

 


                                            HEJSAN  !

Det här var godare än godast !

Fräscht och  vackert  !   - Dessutom  himla gott !


HÄR ÄR RECEPTET :

4 portionsbitar  lax a' 100 g

100 g västerbottenost

salt å peppar

2  dl  vispgrädde

2 msk dijonsenap

1 msk fiskfond

2 msk hackad gräslök

1 broccolistånd 

2 paprikor, gul och orange 

1/2  rödlök

100 g  gröna  bönor

1 msk  olja

50  g  paranötter eller hasselnötter


SÅ HÄR GÖR DU :

SKÄR  en ficka i mitten på längden (men inte igenom)

på varje  laxbit .

Lägg  laxen  på  ett  ugnsfast fat .

Fyll  fickan  med  osten .   Salta och peppra .

BLANDA  grädde,  grädde,  senap  och  fond 

och  häll  det  bredvid  fisken .

Ugnsstek  i  225  grader ca  15  minuter .

Strö  över  gräslök .

SKÄR  broccolin  i små buketter,  samt  paprika 

och  lök  i  strimlor .

Woka  alla  grönsaker  i  olja .

Salta  och  strö  över  grovhackade  nötter .

SERVERA  laxen  med  wokgrönsakerna .


SMAKLIG MÅLTID !


LUNCH / MIDDAG , KALKON I CURRY OCH KOKOS , 2 PORT.

 


                                                  HEJSAN !


Det  här  är  dagens  middag , - himla gott !


HÄR ÄR RECEPTET :
350 g kalkon  i  tärningar 

3  msk  olja

1  msk  curry

1  gul  lök

500 g  vitkål

1/2  äpple

2  dl  hönsbuljong

20  g  russin

40  g  kokosflingor

salt å peppar 


SÅ HÄR GÖR DU :

FRÄS  köttet  i  olja  och  curry  i  en  gryta .

Skär  kålen  i  strimlor .

Skala  och  kärna  äpplet .

LÄGG kål,  äpple,  buljong,  russin och kokos-

flingor  i  grytan .

Låt  allt  puttra  under  lock  i  20  minuter .


SMAKLIG MÅLTID !   LYCKA TILL !