torsdag 30 december 2021

GOTT NYTT ÅR ! NYÅRS -DESSERT ; HALLON , JORDGUBBAR OCH BLÅBÄR MED PISTASCHGLASS. 4 PORT.

 


                                                HEJSAN !

DET HÄR BEHÖVER DU :

3 msk smör/margarin

150 g hallon

150 g jordgubbar

150 g blåbär

1 dl strösocker

2 msk hackade hasselnötter

3 msk konjak eller vatten

1 liter pistaschglass


SÅ HÄR GÖR DU :

STEK smöret i en stekpanna och lägg i 

hallon, jordgubbar och blåbär .

TILLSÄTT socker och hasselnötter  och 

rör om försiktigt .

TILLSÄTT konjaken ,  TÄND PÅ och 

låt den brinna av .

LÄGG glass i 4 serveringsskålar och häll

frukt-såsen över  glassen .

SERVERA omedelbart .


Ta det försiktigt med elden !

LYCKA TILL !

GOTT NYTT ÅR !

NYÅRS - DESSERT . - 8 PERS .

 

                                                                     HEJSAN  !

  

DET ÄR SÅÅ....GOTT,  mm...NJUT !

och  SÅSEN sen,  mm....NJUT !

PAPAYA ,  GURKA  OCH APELSIN

MED JAPP-SÅS   OCH   GLASS .


DET HÄR BEHÖVER DU :

1 papaya 

1 slanggurka

2 apelsiner

2 msk limejuice

1 liter glass


SÅ HÄR GÖR DU :

SKALA  papayan och gurkan .   TA bort fröna och skär i kuber .

SKALA  apelsinerna och skär bort hinnor och membran från

klyftorna .

LÄGG fruktsalladen i en skål och rör försiktigt i limejuicen .

LÅT stå några minuter .    

SERVERA   Fruktsalladen,  med en stor  sked glass och häll sås över.


JAPP -SÅS :

1 msk smör/margarin

1/2 dl grädde

2 japp, 120 g 

(1 msk konjak)  eller 1 msk vatten .

SÅ HÄR GÖR DU :

SMÄLT smöret i en kastrull .

SKÄR chokladen i mindre bitar och 

låt den smälta i smöret .

RÖR hela tiden i kastrullen .

TILLSÄTT konjaken eller vattnet,  

låt såsen bli varm och häll den över glassen .

LYCKA TILL ! 

GOTT NYTT ÅR !