HEJSAN !
OM DU inte vill använda potatis , kan DU givetvis byta till annan rotfrukt ,
som morot, rotselleri eller palsternacka .
mm.. ! Underbart gott !
VARSÅGODA !
HÄR ÄR RECEPTET :
400 lax
500 g potatis
4 gulbetor
1 rödlök
20 g färsk dill
rapsolja till stekning
salt å peppar
TOPPING :
4 pocherade ägg, se recept
200 g skalade räkor
ca 500 g med skal .
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR laxen i tärningar som är 2 x 2 cm . Ställ åt sidan .
SKALA och tärna potatis, (eller annan rotfrukt ) gulbetor
i samma storlek som laxen .
Koka upp lättsaltat vatten i två kastruller och förväll potatis
och betor var för sig , 5 - 7 minuter .
De ska bli mjuka, men inte helt igenom så att de går sönder
vid stekningen senare .
Häll av vattnet och låt rinna av ordentligt .
SKALA och finhacka löken .
Hacka dillen, det blir ca 1/2 dl . Ställ åt sidan .
STEK laxen på medelvärme till fin färg i en stekpanna med olja,
2 - 3 minuter. Salta och peppra . Ta upp laxen och ställ åt sidan .
BRYN potatis och betor till fin färg i samma panna .
Tillsätt lök och stek någon minut. Salta och peppra .
VÄND ner dill och blanda om .
Vänd försiktigt ner lax och skalade räkor .
SERVERA med pocherat ägg .
POCHERADE ÄGG :
KOKA upp vatten med lite vitvinsvinäger och salt .
Sätt " snurr " på vattnet med en sked och knäck ner äggen .
Pochera 2 ägg åt gången . Håll "snurren " igång, då får
äggen en fin form . Pochera i 3 - 4 minuter .
TA upp och låt rinna av innan servering .
SMAKLIG MÅLTID !
LYCKA TILL !