måndag 20 juni 2011

SKAGENTÅRTA 10-12 BITAR.

Heej,mina vänner.

Nu ska jag dela med mig
av den supergoda skagen-
tårta som vi äter nästan
varje Midsommar.

100g ljust bröd utan kanter
50g smör
FYLLNING:
4-5 hårdkokta ägg
350 g skalade räkor
1 dl gräslök
1/2 dl dill som DU hackar
3 msk riven pepparrot
1 msk senap
1 dl kesella
1 dl creme fraiche
1/2 tsk salt
1/2 krm kajennpeppar
GARNERING:
200 g löjrom

Så här gör DU:
Finfördela brödet i matberedare
eller finhacka för hand.
Smält smöret och blanda
med brödsmulorna.

Tryck ut blandningen i en
springform,ca 24 cm i diameter
Ställ in i kylen.

Mosa äggen.
Skala och hacka räkorna.
Blanda ägg,räkor,gräslök,
dill,pepparrot,senap,kesella
och creme fraiche.
Smaksätt med cayennepeppar
och salt.

Lägg fyllningen i pajformen
och släta till ytan.
Täck sedan med plastfolie.
Ställ in formen i kylen
och låt stelna i 2-2 1/2
timme.

Bred över löjrom.
Ta bort kanten på formen
och lägg över tårtan på
ett fat.
Klar att servera.

Det är några år sen jag blev
bjuden på detta
och sen har jag fortsatt att göra den.

DU ångrar DIG inte om DU bjuder på
den här.

TREVLIG MIDSOMMAR!