HEJSAN !
EN SAFTIG OCH HÅLLBAR KAKA SOM BLIR LITE FESTLIGARE
MED GLASYR PÅ. OCH små-små TOMTENISSAR UPPE PÅ GLASYREN .
LÅT GLASYREN RINNA NER ÖVER KAKAN
VILL DU INTE HA NISSARNA PÅ KAKAN , LÄGG DEM RUNT PÅ
KAKFATET .
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smör /margarin
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk nejlikor
1 tsk ingefära
3 msk hackade syltade apelsinskal
10 hackade sötmandlar
2 dl gräddfil .
UGN : 150 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR smör och socker poröst .
Tillsätt äggen ett i taget och rör kraftigt
mellan varje .
BLANDA mjölet med kryddorna , bakpulvret ,
apelsinskalet och mandeln .
Rör ner detta tillsammans med gräddfilen i
äggsmeten .
HÄLL smeten i en väl smord och bröad form
och grädda kakan i nedre delen av ugnen 60-80 min.
PRÖVA med en sticka ! STJÄLP upp kakan
och låt den kallna .GARNERA med florsocker
utrört i lite vatten till en glasyr .
KAKAN går bra att frysa .
DEKORERA MED TOMTENISSAR UPPEPÅ i GLASYREN
ELLER RUNT KAKAN PÅ FATET .
LYCKA TILL och GOD - JUL !