HEJSAN !
Det här år vi hemma hos farmor lite då och då .
Så liten jag var så åt jag detta , precis som de
vuxna och tyckte att det var gott .
Till detta var det kokt skalpotatis och mjuk -
kokt brysselkål med en klick smör till .
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g makrillfil'eer
TA till varje liter vatten :
1 msk salt
2 msk ättikssprit
3 vitpepparkorn
5 kryddpepparkorn
1 lagerblad
1 knippa dill
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR makrillen i 4 cm breda bitar .
KOKA upp ingredienserna till lagen ca 10 min.
LÄGG makrillbitarna på ett galler i en kastrull
och slå den varma lagen över .
DEN ska nätt och jämt täcka fisken .
SJUD på svag värme ca 7 minuter .
LÅT fisken kallna i kastrullen .
SERVERA kokt potatis till och mjuk-kokta brysselkål .
+ En smörklick .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !