söndag 5 februari 2023

FARMORS INKOKTA MAKRILL , 4 PORT .

 


                    HEJSAN !


Det här år vi hemma hos farmor lite då och då .

Så liten jag var så åt jag detta ,  precis som de

vuxna och tyckte att det var gott .

Till detta var det kokt skalpotatis och  mjuk -

kokt brysselkål  med en klick smör till .


HÄR ÄR RECEPTET :

600 g makrillfil'eer

TA till varje liter vatten :

1 msk salt

2 msk ättikssprit

3 vitpepparkorn

5 kryddpepparkorn

1 lagerblad

1 knippa dill


SÅ HÄR GÖR DU :

SKÄR  makrillen i 4 cm breda bitar .

KOKA upp ingredienserna till lagen  ca 10 min.

LÄGG  makrillbitarna på ett galler i en kastrull

och slå den varma lagen över .

DEN ska nätt och jämt täcka fisken .

SJUD på svag värme ca 7 minuter .

LÅT fisken kallna i kastrullen .


SERVERA  kokt potatis till och mjuk-kokta  brysselkål .

+ En  smörklick .


SMAKLIG MÅLTID  och  LYCKA TILL !