torsdag 28 januari 2010

Spagetti i lager med rökt lax och räkor.4-6 port

nu är jag äntligen här igen.
igår åt jag detta hemma hos
en god vän.
mmm så himla gott.
vi provar..

350 g spaghetti
70 g smör + något att smörja med
200 g strimlad rökt lax
280 g jätteräkor
kokta skalade och urtagna
3 dl bechamelsås
115 g nyriven parmesanost.

Bechamelsås:
3 dl mjölk
1 lagerblad
6 svartpepparkorn
1 skiva gul lök
1 stänk av muskotkryddan
2 msk smör
3 msk vetemjöl
salt och peppar.

Så här gör DU:
Koka upp en stor kastrull med
lättsaltat vatten.
Lägg i pastan och låt vattnet
koka upp igen och koka pastan
i ca 8-10 min.Låt pastan rinna av
och häll den tillbaka i kastrullen.
Tillsätt 4 msk smör och blanda väl.
Skeda upp halva mängden spaghetti
i en stor smord form täck med
rökta laxstrimlor och lägg
räkorna överst.
Häll över hälften av bechamelsåsen
och strö över hälften av pArmesanosten.
Lägg på resten av spaghettin och
täck med resten av såsen och strö på
resten av parmesanosten.
Tärna resten av smöret och klicka
ut det över ytan.
Grädda i 180 grader i 15 min.
eller tills ytan är guldbrun.
Servera med en gång.

Så gooott.
LYCKA TILL!