fredag 29 december 2017

RÄKTÅRTA MED STENBITSROM , 6 PORT .



                 HEJSAN !

Prova  den  här  saltdränkta  RÄK-tårtan !
Fyll  ett  frasigt  skal  med  stenbitsrom ,
räkor  och  gräddfil  som  fått  extra  sting
av  senap  och  kajenn .
Kalasgott !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
6 port.
10  digestivekex ,
50  g  smält  smör ,
1 /2  tsk  salt,

FYLLNING :
250  g  räkor (500 g med skal)
1  burk  röd  stenbitsrom ,  100 g
3  dl  gräddfil ,
1  msk  TOMATPURE' ,
1  tsk  dijonsenap ,
2  tsk  citronsaft ,
1/2  krm  kajennpeppar ,
3  GELANTIN- blad ,

GARNERING :
3 hårdkokta  ägg ,
ca  125  g  skalade  räkor ,
(250 g med skal)
sallad,  tomat,  citron,  dill.

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SMULA  kexen  och  blanda  smulorna  med 
smör  och  salt .
Tryck  ut  smulorna  i  en  form  (ca 24 cm i diameter).
Ställ  den  kallt .
GROVHACKA  räkorna .
Blanda  räkor,  rom,  gräddfil,  TOMATPURE' ,
senap,  citronsaft  och  kajennpeppar .
BLÖTLÄGG  GELANTINBLADEN  i  kallt  vatten,
ca  5  minuter .
Krama  ur  dem  och  smält  dem  i  kastrull  på  svag
värme .
Blanda  ner  GELANTIN-lösningen  i  RÄK-smeten .
HÄLL  upp  smeten  i  formen .
Låt  stelna  i  kyl  några  timmar .
GARNERA .

GOD  FORTSÄTTNING ...
                                               LYCKA  TILL !