fredag 29 december 2017
RÄKTÅRTA MED STENBITSROM , 6 PORT .
HEJSAN !
Prova den här saltdränkta RÄK-tårtan !
Fyll ett frasigt skal med stenbitsrom ,
räkor och gräddfil som fått extra sting
av senap och kajenn .
Kalasgott !
HÄR ÄR RECEPTET :
6 port.
10 digestivekex ,
50 g smält smör ,
1 /2 tsk salt,
FYLLNING :
250 g räkor (500 g med skal)
1 burk röd stenbitsrom , 100 g
3 dl gräddfil ,
1 msk TOMATPURE' ,
1 tsk dijonsenap ,
2 tsk citronsaft ,
1/2 krm kajennpeppar ,
3 GELANTIN- blad ,
GARNERING :
3 hårdkokta ägg ,
ca 125 g skalade räkor ,
(250 g med skal)
sallad, tomat, citron, dill.
SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA kexen och blanda smulorna med
smör och salt .
Tryck ut smulorna i en form (ca 24 cm i diameter).
Ställ den kallt .
GROVHACKA räkorna .
Blanda räkor, rom, gräddfil, TOMATPURE' ,
senap, citronsaft och kajennpeppar .
BLÖTLÄGG GELANTINBLADEN i kallt vatten,
ca 5 minuter .
Krama ur dem och smält dem i kastrull på svag
värme .
Blanda ner GELANTIN-lösningen i RÄK-smeten .
HÄLL upp smeten i formen .
Låt stelna i kyl några timmar .
GARNERA .
GOD FORTSÄTTNING ...
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)