TIPS !
Mitt bästa kyckling-tips !
För saftig kyckling , bryn först snabbt på hög värme .
Tillaga sedan klart i ugn på 125 grader .
Då blir Din kyckling saftig och mör . 25 - 35 min.
TACK !
En sida med dom bästa recepten på internet.
TIPS !
Mitt bästa kyckling-tips !
För saftig kyckling , bryn först snabbt på hög värme .
Tillaga sedan klart i ugn på 125 grader .
Då blir Din kyckling saftig och mör . 25 - 35 min.
TACK !
HEJSAN !
Å, det här var längesedan jag gjorde , jag blev så väldigt glad när
jag tänkte på doften av denna soppa mm....!
men kom inte ihåg receptet , tittade i en receptbok från då-tiden
och där var receptet , - en gulnad liten lapp ... !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 gul lök, 4 - 5 morötter , 1 msk olivolja , 1 dl vatten , 1 burk kokosmjölk (200 ml)
1 grönsaksbuljongtärning , en liten bit ingefära , salt , svartpeppar grovhackade jordnötter .
SÅ HÄR GÖR DU : SKALA och hacka den gula löken .
Skala morötter och skär dem i bitar . FRÄS löken och morötterna i olivoljan .
Rör i vatten , 1 burk kokosmjölk och smula ner 1 grönsaksbuljongtärning .
Låt sjuda under lock 8 - 10 minuter tills morötterna är mjuka.
Riv en liten bit färsk ingefära och tillsätt . KRYDDA med salt och svartpeppar .
Mixa soppan med stavmixer eller elvispen .
Toppa gärna soppan med lite grovhackade jordnötter vid servering .
Ett knäckebröd med ost är gott till .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
HEJSAN !
Det här är en gammal goding från min ungdoms tid ,
när vi tjejer 6 st, skulle bjuda varandra på något hembakat
som vi gjorde själva . Så här blev det för min del , alla
tjejerna gillade pajen .
HÄR ÄR RECEPTET :
SMULDEG : 1 dl vetemjöl , 1 1/2 dl havregryn, 1/2 dl råsocker,
100 g smör ,
FYLLNING : 4 päron , ca 600 g, 2 dl lingon, färska eller frysta,
3/4 dl råsocker, 1 tsk kanel, 2 tsk potatismjöl .
SERVERING : vaniljglass eller lättvispad grädde .
SÅ HÄR GÖR DU !
SÄTT ugnen på 225 grader . BLANDA mjöl, havregryn och socker.
Lägg i smöret och finfördela till en smulig massa.
Skala päronen och skär dem i tunna klyftor .
Lägg päron , lingon , socker , kanel, och potatismjöl i en smord
ugnssäker form . BLANDA om, men se till att inte alla lingon
ligger i botten . Smula över degen . GRÄDDA i mitten av ugnen
tills päronen är mjuka och smultäcket har fin färg 20 - 25 min .
SERVERA pajen ljummen med glass eller vispgrädde till .
Hoppas att det smakar ! och LYCKA TILL !