onsdag 12 maj 2021

QUORN - OCH SPENATGRATÄNG, 4 PORT.




                                            HEJSAN !

HIMLA GOTT !

HÄR ÄR RECEPTET :
2 hackade gula lökar
2 hackade vitlöksklyftor
300 g  Quornfärs
1 msk  olja
salt och peppar
300 g champinjoner i skivor
1 gul paprika i bitar
225 g hel spenat
salt och peppar
4 tomater i skivor
3/4 dl  riven torkad parmesanost
sallad på 1 ask blandad sallad,
10 cocktailtomater,
1 rödlök  och 1/2  gurka 

SÅ HÄR GÖR DU :
FRÄS  Quorn  och  all  lök  i olja .
Salta och peppra .
Rör i CREME FRAICHE.
Lägg blandningen i en ugnsfast form .
Lägg på svamp och paprika .
TINA spenaten i en kastrull och låt 
vätskan koka bort .Lägg spenaten ovanpå
Salta och peppra .
TÄCK med tomatskivor och strö på parmesanost .
Stek i ugn i  225  grader  20  - 25  minuter .

SERVERA med salladen .

LYCKA  TILL !

KRÄMIG SALLAD MED MUNGBÖNOR 4 PORT.

 



                                 HEJSAN  !
 
LÄCKERT OCH  FARTFYLLT  TILL  RÖKT  FISK ,
RÖKT  SKINKA  ELLER  BAKAD  POTATIS .
mmm... !
JAG HAR HAFT DENNA SALLAD TILL FÖRRÄTT
MEN HAR ÄVEN ÄTIT DEN TILL LUNCH .

SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA  samman  alla  ingredienser  och
smaka  av  med  salt  och  peppar .

SMAKLIG MÅLTID  och  LYCKA TILL !
HÄR ÄR RECEPTET :
2  dl  gräddfil 
1 msk  honung
2 msk  fransk  senap
2 msk  majonnäs
1 msk  pepparrot
2 dl  kokta  mungbönor
1 dl  skivade  rädisor
1 dl  strimlad  purjo
1 dl  tärnad  gurka

SÅ HÄR GÖR DU :