söndag 13 oktober 2019

KASSLER PÅ ROTFRUKTSBÄDD , 4 PORT.



                      HEJSAN !
Detta var himla gott och smaskigt !
Grovt riven potatis och rotselleri blir krämigt
och fint när det gratineras .
Sparris och parmesanost på toppen ger festkänsla.
Detta blev vi bjudna på  hemma hos  en kollega ,
på tjej-kväll...  mm..!


HÄR ÄR RECEPTET :
600 g potatis och rotselleri
2 1/2 dl matlagningsgrädde 15 %
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
400 g kassler
200 g djupfryst grön sparris
15 - 20 g parmesanost

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .

SKALA och riv grovt potatis och rotselleri .
Lägg rivet i en smord ugnssäker form och
häll över grädde .
Krydda med salt och peppar.
Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.
SKÄR kasslern i skivor och lägg dem ovanpå
gratängen .  Gratinera ytterligare  10 minuter.
FÖRVÄLL  sparrisen enligt anvisning på för-
packningen .
Lägg den ovanpå kassler och riv grovt eller
hyvla över parmesanost .

LYCKA TILL !