söndag 13 oktober 2019
KASSLER PÅ ROTFRUKTSBÄDD , 4 PORT.
HEJSAN !
Detta var himla gott och smaskigt !
Grovt riven potatis och rotselleri blir krämigt
och fint när det gratineras .
Sparris och parmesanost på toppen ger festkänsla.
Detta blev vi bjudna på hemma hos en kollega ,
på tjej-kväll... mm..!
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g potatis och rotselleri
2 1/2 dl matlagningsgrädde 15 %
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
400 g kassler
200 g djupfryst grön sparris
15 - 20 g parmesanost
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
SKALA och riv grovt potatis och rotselleri .
Lägg rivet i en smord ugnssäker form och
häll över grädde .
Krydda med salt och peppar.
Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.
SKÄR kasslern i skivor och lägg dem ovanpå
gratängen . Gratinera ytterligare 10 minuter.
FÖRVÄLL sparrisen enligt anvisning på för-
packningen .
Lägg den ovanpå kassler och riv grovt eller
hyvla över parmesanost .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)