onsdag 29 januari 2020

FYLLD KORV MED MUSTIG SÅS, 4 PORT.



                            HEJSAN !

HÄR  fyller  jag  kycklingstekkorven  med
ost, tomat och senap .
Sedan bakas den i ugnen tillsammans med
den mustiga  tomatsåsen .
UGN :225 GRADER.

HÄR ÄR RECEPTET :
1 kycklingstekkorv a' 600 g
1 tomat
1 bit ost
2 - 3 tsk senap
TOMATSÅS :
1 burk krossade tomater
1 msk kalvfond
1 tsk oregano
salt, peppar
2 krm strösocker

SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR korven i skivor men inte helt igenom .
LÄGG en bit ost, 1 tunn tomatklyfta och lite
senap i varje skåra .
RÖR samman tomatkrosset med kalvfond salt,
peppar, oregano och socker .
Häll såsen i en eldfast form .
LÄGG korven i formen .
Stek mitt i ugnen ca 20 - 25 minuter.
BJUD potatismos och bladsallad till .

SMAKLIG MÅLTID !

KYCKLING-KORV I SENAPSGRYTA, 4 PORT.



                      HEJSAN !

En lyxig korvgryta som vi gör med
kycklingkorv ,  typ Frankfurter .
mmm...!

HÄR ÄR RECEPTET :
Ca 500 g kycklingkorv
140 g tärnad bacon
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2-3 msk fransk senap
1 1/2 dl köttbuljong
1 1/2 dl matlagningsgrädde

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och hacka löksorterna .
Skär korven i slantar .
FRÄS lök-sorterna tillsammans
med bacon tills löken är mjuk och glansig .
TILLSÄTT  senap, buljong och grädde .
Låt det puttra samman ca 5 minuter .
Rör ner korven och låt det puttra ca 5 min, till.
Smaka  av .
BJUD kokt ris eller klyftpotatis och en god
sallad till  .

SMAKLIG  MÅLTID !