lördag 11 augusti 2018

BULGUR MED KIKÄRTER OCH FETA...4 PERS.



                     HEJSAN !

mmm...himla gott !

HÄR ÄR RECEPTET :
3 dl bulgur,
6 dl vatten,
1 grönsaksbuljongtärning,
100 g mager fetaost (max 13% fett)
2 dl mild lättyoghurt,
1/2 krm svartpeppar,
3 paprikor i olika färg,
2 vitlöksklyftor,
2 tsk smör,
1 burk kikärter (400g)1
1 påse färsk spenat,(150 g)
1/2 tsk salt, 1 krm svartpeppar,

SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA bulgur i vatten och buljongtärning
i ca 10 minuter.  Låt det stå att dra ca 5 min.
MOSA fetaosten och blanda med lättyoghurt
och peppar .  Ställ såsen åt sidan.
KÄRNA ur paprikorna och skär dem i bitar.
Skala och hacka vitlöken .  Fräs paprika och
vitlök i smör i en stor stekpanna i några min.
Vänd ner fräset i bulgur .
LÅT kikärterna rinna av och värm dem i
stekpannan.  Vänd runt spenaten i pannan
någon minut och blanda ner allt i bulgur.
SMAKSÄTT med salt och peppar .
Servera med såsen .
LYCKA TILL,

TREVLIG SOMMAR !

LISAS RÖDBETSSALLAD 4- 6 PORT.




               HEJSAN !

Detta är en lättgjord sallad med härlig färg.

HÄR ÄR RECEPTET :
350 g kokta skalade rödbetor,
2 syrliga äpplen,
4 hackade CORNICHONER(små ättiksgurkor)
DRESSING:
2 1/2 dl CREME Fraiche,
2 msk majonnäs,
1 msk osötad senap,
eventuellt lite finhackade örter,

SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR rödbetorna i strimlor.
Kärna ur och tärna äpplena.
Blanda rödbetor, äpplen och
CORNICHONER .
BLANDA sedan ingredienserna till
dressingen  och vänd ner i salladen.
Förvara svalt till servering.

LYCKA TILL !

SENSOMMAR - PYTT...4-6 PERS.




                             HEJSAN !

Detta är en enkel och praktisk rätt
som sköter sig själv i ugnen .

HÄR ÄR RECEPTET :
8 - 10 potatisar, av fast sort
5 cm grön squash,
5 cm gul squash,
3 - 4 morötter,
2 rödlökar,
1/2 dl finhackad slätbladig persilja,
1 tsk salt,
1 krm svartpeppar eller pepparmix,
2-3 msk olivolja,
UGN : 225 Grader.
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och tärna potatisen.
Tärna squashen .
Skala och slanta morötterna.
Skala och klyfta löken.
BLANDA alla ingredienserna och fördela dem i en
ugnssäker form. Gratinera mitt i ugnen tills
grönsakerna är genomstekta, ca 40 minuter.

SMAKLIG MÅLTID !

SYLTADE RÖDBETOR , 2 BURKAR.



                 HEJSAN !

Visst låter det väl spännande med syltade rödbetor ?
De smakar jättegott till potatisrätter som pyttipanna
t ex. Lägg märke till att lagen inte innehåller vatten.

HÄR ÄR RECEPTET :
2 kg små rödbetor,
5 cm pepparrot ,
lite flytande ATAMON.
LAG :
7 1/2 dl ättikssprit , 12%
8 1/4 dl strösocker,
5 kryddnejlikor,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÖLJ ur burkarna med lite ATAMON.
Se anvisning på förpackningen.
Ansa och skrubba rödbetorna under rinnande
kallt vatten.
Koka upp dem i lite lättsaltat vatten .
Skala och skiva dem.
SKALA och skiva pepparroten tunt.
Varva rödbetor och pepparrot i burkarna.
KOKA samman lagen, låt den svalna lite.
Häll sedan lagen över rödbetorna och sätt
på lock .  Förvaras svalt .

LYCKA TILL !