fredag 17 november 2017

FLÄDERBLOMS- LIKÖR 1 LITER



                        HEJSAN !

BLOMMIGA  DRYCKER  ....
                                ...  från  egna  köksvrån .
TIPS !
            Har  Du  inte  tillgång  till  fläderblommor
kan  Du  använda  koncentrerad  fläderblom-saft .
Uteslut  då  blommor  och  citroner  och  minska
något  på  sockret  i  receptet .
Det  går  även  bra  att  göra  likören  på  fläderblommor
som  legat  i  frysen ,  likören  blir  då  något  mörkare.

HÄR  ÄR  RECEPTET :
3  citroner ,
15  fläderblommor ,  ca  50  g
3  dl  råsocker ,
4  dl  kolsyrat  vatten ,  t ex  Ramlösa
1  flaska  calvados , 75  cl.

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SKÄR  1  citron  i  skivor,  pressa  saften  ur  de  övriga.
Varva  blom- klasarna  och  citronskivorna  i  en glasburk.
LÖS  upp  sockret  i  det  kolsyrade  vattnet .
Häll  sockerlösningen  och  citronsaften  i  glasburken -
täck  över .
Låt  stå  och  dra  ca  en  vecka  på  sval  plats .
SILA  blandningen  genom  en  silduk .
Blanda  ner  calvadosen .
Häll  upp  på  en  karaff  eller  flaska ,  förvara  i  kylskåp .

LYCKA  TILL !

KYCKLING MED ANANAS OCH PAPRIKA 4 PORT.



                    HEJSAN !

Smaka  på  det  här !

HÄR  ÄR  RECEPTET :

300  g  skinn-  och  benfritt  grillat  kycklingkött ,
4  tsk  olja ,
1  medelstor  gul  lök ,  skuren  i  bitar
1  paprika  gul/  och  eller  röd ,  skuren  i  bitar
1 - 2  vitlöksklyftor ,  finhackade
4  skivor  ananas  i  egen  juice ,
SÅS :
1  msk  vit-  eller  rödvinsvinäger ,
1  msk  soja ,
4  tsk  strösocker ,
1  tsk  SAMBAL  OELEK ,
1  tsk  arrowrot ,
9  dl  kokt  ris  eller  pasta .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
HETTA  upp  oljan  i  en  stekpanna  med  höga 
kanter  eller  i  en  wok .
Lägg  i  lök ,  paprika  och  vitlök  och  fräs  under
omrörning  några  minuter .
Lägg  ner  det  grillade  köttet  och  låt  det  bli 
riktigt  varmt  under  omrörning .
TILLSÄTT  ananas,  skuren  i  bitar  och  slå 
såsen  över .
Koka  upp  och  servera  genast  tillsammans  med
kokt  ris  eller  pasta .

SMAKLIG  MÅLTID !
över