fredag 17 november 2017
FLÄDERBLOMS- LIKÖR 1 LITER
HEJSAN !
BLOMMIGA DRYCKER ....
... från egna köksvrån .
TIPS !
Har Du inte tillgång till fläderblommor
kan Du använda koncentrerad fläderblom-saft .
Uteslut då blommor och citroner och minska
något på sockret i receptet .
Det går även bra att göra likören på fläderblommor
som legat i frysen , likören blir då något mörkare.
HÄR ÄR RECEPTET :
3 citroner ,
15 fläderblommor , ca 50 g
3 dl råsocker ,
4 dl kolsyrat vatten , t ex Ramlösa
1 flaska calvados , 75 cl.
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR 1 citron i skivor, pressa saften ur de övriga.
Varva blom- klasarna och citronskivorna i en glasburk.
LÖS upp sockret i det kolsyrade vattnet .
Häll sockerlösningen och citronsaften i glasburken -
täck över .
Låt stå och dra ca en vecka på sval plats .
SILA blandningen genom en silduk .
Blanda ner calvadosen .
Häll upp på en karaff eller flaska , förvara i kylskåp .
LYCKA TILL !
KYCKLING MED ANANAS OCH PAPRIKA 4 PORT.
HEJSAN !
Smaka på det här !
HÄR ÄR RECEPTET :
300 g skinn- och benfritt grillat kycklingkött ,
4 tsk olja ,
1 medelstor gul lök , skuren i bitar
1 paprika gul/ och eller röd , skuren i bitar
1 - 2 vitlöksklyftor , finhackade
4 skivor ananas i egen juice ,
SÅS :
1 msk vit- eller rödvinsvinäger ,
1 msk soja ,
4 tsk strösocker ,
1 tsk SAMBAL OELEK ,
1 tsk arrowrot ,
9 dl kokt ris eller pasta .
SÅ HÄR GÖR DU :
HETTA upp oljan i en stekpanna med höga
kanter eller i en wok .
Lägg i lök , paprika och vitlök och fräs under
omrörning några minuter .
Lägg ner det grillade köttet och låt det bli
riktigt varmt under omrörning .
TILLSÄTT ananas, skuren i bitar och slå
såsen över .
Koka upp och servera genast tillsammans med
kokt ris eller pasta .
SMAKLIG MÅLTID !
över
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)