Hej igen !
Tänkte börja lite lätt med brödbak .
Här är ett kalasrecept på ett grovt
och saftigt matbröd .
Solrosfröna blir gröna under gräddningen .
Brödet passar lika bra till frukost som på
en buffe , är mycket hållbart och går
utmärkt att frysa .
4 1/2 dl grahamsmjöl
4 1/2 dl vetemjöl
2 1/4 dl vetekross
1 dl vardera av vetekli ,
hela linfrön och solrosfrön
1 1/2 msk bikarbonat
1 dl farinsocker
1 liter filmjölk
SÅ HÄR GÖR DU:
BLANDA de torra ingredienserna väl
och rör ner filen .
Fördela degen i två välsmorda brödformar,
1 1/2 liter .
Grädda på galler på nedersta falsen i
200 GRADER i 40 minuter .
Sänk värmen till 175 GRADER och grädda
bröden färdiga ytterligare 20 minuter .
HOPPAS ATT NI GILLAR DET !
måndag 1 september 2014
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)