HEJSAN !
Varför inte röra ner blåbär i den traditionella kardemummakakan ,
det är både nyttigt och gott !
Dessutom är kakan väldigt fin att se på .
HÄR ÄR RECEPTET :
75 g smör
1 1/2 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl med fullkorn
2 tsk bakpulver
1 msk kardemumma
3 dl filmjölk
3 dl blåbär
GARNERING :
florsocker
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR smör och socker i en bunke .
TILLSÄTT äggen ett i taget .
BLANDA vetemjöl , bakpulver och
kardemumma i en skål.
TILLSÄTT mjölblandningen , filmjölk
och blåbär till socker och smörbland -
-ningen.
BRED ut smeten i en smord och bröad form
som rymmer 1 1/2 liter .
GRÄDDA kakan i 200 grader i ca 40 min .
KÄNN efter med en sticka så att kakan är torr .
LÅT kakan svalna något i sin form .
VÄND upp på ett sockrat papper och
sikta över florsocker .
LYCKA TILL !