tisdag 12 mars 2024

KARDEMUMMA OCH BLÅBÄRSKAKA , ca 12 BITAR .

 


                           HEJSAN ! 

Varför inte röra ner blåbär i den traditionella kardemummakakan ,

det är både nyttigt och gott !

Dessutom är kakan väldigt fin att se på .

HÄR ÄR RECEPTET :

75 g smör

1 1/2 dl strösocker

3 ägg

3 dl vetemjöl med fullkorn

2 tsk bakpulver

1 msk kardemumma

3 dl filmjölk

3 dl blåbär


GARNERING :
florsocker


SÅ HÄR GÖR DU :

 RÖR smör och socker i en bunke .

TILLSÄTT  äggen ett i taget  .

BLANDA  vetemjöl , bakpulver och 

kardemumma i en skål.

TILLSÄTT  mjölblandningen , filmjölk

och blåbär till socker och smörbland -

-ningen. 

BRED ut smeten i en smord och bröad form 

som rymmer 1 1/2 liter .

GRÄDDA  kakan i 200 grader i ca 40 min .

KÄNN  efter med en sticka så att kakan är torr .

LÅT kakan svalna något i sin form .

VÄND upp på  ett sockrat papper och 

sikta över florsocker .


LYCKA TILL !