söndag 31 oktober 2021

MIN GODA CHOKLADPAJ MED MANDELBOTTEN , 8 port .

 

                               HEJSAN !

DEN HÄR PAJEN SLOG BRA NÄR JAG GJORDE DEN FÖRR OM ÅREN !
SÅ DÄRFÖR SKA JAG GÖRA DEN IDAG .

VARSÅGODA !

HÄR ÄR RECEPTET :

2  1/ 4  dl vetemjöl

75 g smör / margarin

100 g mandelmassa

ca  1 msk kallt vatten

FYLLNING :

250 g mörk blockchoklad

30 g smör

3 äggulor

3 äggvitor

2 tsk pulverkaffe

GARNERING :  2  dl vispgrädde +  2 Dajm ca 56 g

UGN  : 200 grader 

SÅ HÄR GÖR DU :

RIV  mandelmassan  och  smula  samman  den  med 

matfett och vetemjöl .

Tillsätt vatten och  arbeta  raskt  ihop  det  till  en  deg .

TRYCK  ut  degen i  en  pajform,  ca  24 cm i diameter .

Ställ  formen  att  vila  kallt  ca  30  minuter .

GRÄDDA  pajen  mitt  i  ugnen  ca  15 - 20 minuter.

Låt  pajskalet  kallna .

DELA  chokladen  i mindre  bitar .

Lägg  dem  i  en  skål  tillsammans  med  matfettet  .

Ställ  skålen  över  en  kastrull  med  kokande  vatten .

Låt  chokladen  smälta .

TA  bort  skålen  och  vispa  ner  äggulorna  en  i  taget .

Rör  ner  kaffepulvret .

Vispa  äggvitorna  till  hårt  skum  och  vänd  ner  dem 

försiktigt  i  smeten .

HÄLL  chokladsmeten  i  pajskalet  och  ställ  pajen  kallt.

VISPA  grädden .  Krossa  Daimen . 

Toppa  pajen  med  grädde  och  strö  över  D - kross .


LYCKA  TILL !

(det doftar ljuvligt - så nu var den  klar !)