HEJSAN !
DEN HÄR PAJEN SLOG BRA NÄR JAG GJORDE DEN FÖRR OM ÅREN !
SÅ DÄRFÖR SKA JAG GÖRA DEN IDAG .
VARSÅGODA !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 1/ 4 dl vetemjöl
75 g smör / margarin
100 g mandelmassa
ca 1 msk kallt vatten
FYLLNING :
250 g mörk blockchoklad
30 g smör
3 äggulor
3 äggvitor
2 tsk pulverkaffe
GARNERING : 2 dl vispgrädde + 2 Dajm ca 56 g
UGN : 200 grader
SÅ HÄR GÖR DU :
RIV mandelmassan och smula samman den med
matfett och vetemjöl .
Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop det till en deg .
TRYCK ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter .
Ställ formen att vila kallt ca 30 minuter .
GRÄDDA pajen mitt i ugnen ca 15 - 20 minuter.
Låt pajskalet kallna .
DELA chokladen i mindre bitar .
Lägg dem i en skål tillsammans med matfettet .
Ställ skålen över en kastrull med kokande vatten .
Låt chokladen smälta .
TA bort skålen och vispa ner äggulorna en i taget .
Rör ner kaffepulvret .
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem
försiktigt i smeten .
HÄLL chokladsmeten i pajskalet och ställ pajen kallt.
VISPA grädden . Krossa Daimen .
Toppa pajen med grädde och strö över D - kross .
LYCKA TILL !
(det doftar ljuvligt - så nu var den klar !)