torsdag 25 juli 2019
PASTA MED KASSLER OCH AJVARSÅS, 4 PORT.
HEJSAN !
Denna gjorde jag härom dagen , riktigt bra
med den färdigköpta kryddiga paprikaröran .
Kassler, gurka och paprika tillsammans med
marinerad fetaost gör den här pastarätten
extra festlig.
HÄR ÄR RECEPTET :
7 dl kokt pasta som PENNE eller skruvar
1 - 1 1/2 dl mild AJVAR RELISH
ca 300 g kassler eller rökt skinka i strimlor
eller tärningar
3 stjälkar selleri i skivor
1/2 gurka
eventuellt salt
1 burk, ca 300 g, örtmarinerad fetaost
12 - 15 svarta oliver
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA pastan enligt anvisning på paketet.
Förbered kassler och selleri .
Skiva gurkan och dela skivorna på mitten.
BLANDA den avrunna pastan med AJVARSÅSEN .
Tillsätt kassler, selleri och gurka.
Eventuellt kan det behövas lite salt.
Låt fetaosten rinna av, ta vara på marinaden .
BLANDA ner fetaost .
Häll på några matskedar marinad .
Lägg på oliver och servera .
LYCKA TILL !
TIPS !
HEJSAN !
KAFFEDRINK ,
2dl mjölk, varm eller kall
1/2 dl CREME Fraiche
1/2 msk snabbkaffe
1 krm kardemumma, malen
strösocker efter smak
BLANDA alla ingredienser och smaka av.
VARSÅGODA !
KESO a' la' MALTA, 2 PORT.
HEJSAN !
Enkelt, lätt och mmm.. himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
250 g keso
1 dl CREME Fraiche, matyoghurt
eller vispad grädde
ca 1 tsk vaniljsocker
eventuellt 1 msk florsocker
bitar av apelsin eller bär
SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA grädde om det används.
Blanda ihop keso, CREME Fraiche/
matyoghurt/grädde med vaniljsocker
och eventuellt med bitar av apelsin
bär eller sylt.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)