torsdag 25 juli 2019

PASTA MED KASSLER OCH AJVARSÅS, 4 PORT.




                 HEJSAN !

Denna gjorde jag härom dagen , riktigt bra
med den färdigköpta kryddiga paprikaröran .
Kassler, gurka och paprika  tillsammans med
marinerad fetaost  gör den här pastarätten
extra festlig.

HÄR ÄR RECEPTET :
7 dl kokt pasta som  PENNE eller skruvar
1 - 1 1/2  dl mild AJVAR RELISH
ca 300 g kassler eller rökt skinka i strimlor
eller tärningar
3 stjälkar selleri i skivor
1/2 gurka
eventuellt salt
1 burk, ca 300 g, örtmarinerad fetaost
12 - 15 svarta oliver

SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA pastan enligt anvisning på paketet.
Förbered kassler och selleri .
Skiva gurkan och dela skivorna på mitten.
BLANDA den avrunna pastan med  AJVARSÅSEN .
Tillsätt kassler, selleri och gurka.
Eventuellt kan det behövas lite salt.
Låt fetaosten rinna av, ta vara på marinaden .
BLANDA  ner  fetaost .
Häll på  några  matskedar marinad .
Lägg på oliver och servera .

LYCKA TILL !

TIPS !



  HEJSAN !

KAFFEDRINK ,
2dl mjölk, varm eller kall
1/2 dl CREME Fraiche
1/2 msk snabbkaffe
1 krm kardemumma, malen
strösocker efter smak
BLANDA alla ingredienser och smaka av.

VARSÅGODA !

KESO a' la' MALTA, 2 PORT.



                     HEJSAN !
Enkelt, lätt och mmm.. himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :

250 g keso
1 dl CREME Fraiche, matyoghurt
eller vispad grädde
ca 1 tsk vaniljsocker
eventuellt 1 msk florsocker
bitar av apelsin eller bär

SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA grädde om det används.
Blanda ihop keso, CREME Fraiche/
matyoghurt/grädde med vaniljsocker
och eventuellt med bitar av apelsin
bär eller sylt.

LYCKA TILL !