måndag 24 november 2014

GIFFLAR MED FETAOST - FYLLNING . 16 ST .

Hej igen !

Gillar Ni  FETAOST  och Soltorkade Tomater
prova då att göra dessa himla goda gifflar.

75 g smör/margarin
1 1/2 dl vatten
25 g jäst
1 tsk salt
2 msk ljus  brödsirap
1 ägg
1/2 dl sesamfrön
ca 6 dl kärnvetemjöl
FYLLNING:
1 dl smulad Fetaost
6-8 hackade soltorkade tomater
i olja
PENSLING:
1 ägg
1 msk sesamfrön

SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT smöret och blanda med vattnet.
Värm till 37 grader , smula ner jästen
och rör ut den .Tillsätt övriga ingredienser
och arbeta degen smidig .
Låt degen jäsa under bakduk ca 30 minuter.
ARBETA degen blank och smidig på bakbord .
Dela den i två lika delar .
Kavla varje del till en stor rundel och sporra
8 trekanter.
FÖRDELA  fyllningen på trekanterna .
Rulla ihop trekanten från långsidan mot spetsen.
Lägg gifflarna på bakpappersklädd plåt och
låt jäsa i 30 minuter .
PENSLA med uppvispat ägg och strö på sesamfrön.
GRÄDDA mitt i ugnen 8 - 10 minuter .

Njut med en kopp te till .
LYCKA TILL !