torsdag 14 februari 2019

CHILI-FÄRS, MED GUACMOLE OCH TURKIDK YOGHURT, 4 PORT.




                   HEJSAN !

mmm... !

HÄR ÄR RECEPTET :
500 g köttfärs
1 hackad gul lök
1 msk olja
salt, peppar
1 burk krossade tomater,  400 g
2 pressade vitlöksklyftor
1  tsk   chilipulver
1  msk  spiskummin
3 paprikor i olika färger
400 g kokta bönor t ex röda kidneybönor

GUACAMOLESÅS :
1-2  avokador
1/2 finhackad röd chili
1 krm salt
1 dl turkisk yoghurt

SÅ HÄR GÖR DU :
STEK  köttfärs  och  gul lök i olja i en stor  stekpanna .
Salta och peppra .
TILLSÄTT tomater, vitlök och kryddor, sjud köttfärs-
grytan i 5 minuter .
SKÄR paprikan i småbitar, häll av vätskan från bönorna.
Blanda ner dem i grytan och koka upp .
MIXA avokado, chili och salt .
SERVERA chilifärsen med guacamole och yoghurt.

SMAKLIG MÅLTID  och  LYCKA TILL !

YOGHURT- SMOOTHIE med mango-lime, 1 port



                     HEJSAN !

Friskt och gott !
Vi har denna till frukost eller mellanmål.

HÄR ÄR RECEPTET :
1/2 lime
1 dl mango , papaya
2 1/2 dl naturell yoghurt, 3%
2 msk pumpafrön

SÅ HÄR GÖR DU :
RIV det väl tvättade limeskalet, pressa ur saften.
SKALA övrig frukt och mixa lime, fruktkött och
yoghurt.  HÄLL upp i glas, toppa med pumpafrön.

LYCKA TILL !

FISK MED NÖTFRAS, och currystekta grönsaker 4 port .



                          HEJSAN !

Det här är gott, smaka Ni också !

HÄR ÄR RECEPTET :
600 g vit fisk, t ex sej
100 g hasselnötter
1 ägg
2 msk smör/margarin
1 tsk salt
GRÖNSAKER :
1 squash
1 paprika
2 äpplen
2 msk smör
2 tsk curry
2 krm salt
400 g kokta kidneybönor
SÅS :
2 dl matlagningsyoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk hackad persilja

SÅ HÄR GÖR DU :
HACKA nötterna och vispa upp ägget med en gaffel.
Dela fisken i 4 bitar.
Panera fiskbitarna först i ägg och därefter i nöt-hacket .
BLANDA såsen.
SKÄR squash, paprika och äpplen i bitar.
Stek dem i smör och curry. Salta och blanda ner bönorna.
STEK fisken i smör/margarin 2 min per sida .
SERVERA fisken med grönsakerna och såsen .

LYCKA TILL !

HALLONSMOOTHIE MED HAVRE. 2 GLAS




                          HEJSAN !

Den här är mättande och himla go !

HÄR ÄR RECEPTET :
2 dl frysta hallon
1 mogen banan
2 dl mjölk
1/2 dl russin
4 msk havregryn
SÅ HÄR GÖR DU :
MIXA hallonen , delad banan , mjölk, russin och havregryn
med stavmixer  eller i matberedare.
Häll upp och njut !

LYCKA TILL !

KOKOS- PANNACOTTA MED TROPISK FRUKTTOPPING, 4 PERS.




                          HEJSAN !

mmm.. smaka på den här !
Med GELE'SOCKER  istället  för  GELANTIN
blir denna fräscha och goda dessert extra lättlagad -
och underbart god !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 liten tetra kokosmjölk, 200 ml
3 dl vispgrädde
3/4 dl GELE'SOCKER
1 tsk vaniljsocker
FRUKTTOPPING
1/2 liten färsk ananas
1 passionsfrukt
1 msk rårörsocker
finrivet skal av 1 lime
1 msk hackad mynta

SÅ HÄR GÖR DU :
HÄLL kokosmjölk, grädde och GELE'SOCKER i en kastrull.
Koka upp och låt koka 1/2 minut.
TA kastrullen från värmen.  Rör ner vaniljsockret.
Häll upp i portionsglas.  Ställ i kylen att stelna ca 3 timmar.
FRUKTTOPPING :
SKÄR bort rotstock och skal på ananasen .
Skär fruktköttet i små tärningar .
Blanda med  urgröpt  passionsfrukt, socker, limeskal och mynta.
TOPPA PANNACOTTAN med frukterna strax före servering.

LYCKA TILL !