torsdag 14 februari 2019
CHILI-FÄRS, MED GUACMOLE OCH TURKIDK YOGHURT, 4 PORT.
HEJSAN !
mmm... !
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g köttfärs
1 hackad gul lök
1 msk olja
salt, peppar
1 burk krossade tomater, 400 g
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk chilipulver
1 msk spiskummin
3 paprikor i olika färger
400 g kokta bönor t ex röda kidneybönor
GUACAMOLESÅS :
1-2 avokador
1/2 finhackad röd chili
1 krm salt
1 dl turkisk yoghurt
SÅ HÄR GÖR DU :
STEK köttfärs och gul lök i olja i en stor stekpanna .
Salta och peppra .
TILLSÄTT tomater, vitlök och kryddor, sjud köttfärs-
grytan i 5 minuter .
SKÄR paprikan i småbitar, häll av vätskan från bönorna.
Blanda ner dem i grytan och koka upp .
MIXA avokado, chili och salt .
SERVERA chilifärsen med guacamole och yoghurt.
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
YOGHURT- SMOOTHIE med mango-lime, 1 port
HEJSAN !
Friskt och gott !
Vi har denna till frukost eller mellanmål.
HÄR ÄR RECEPTET :
1/2 lime
1 dl mango , papaya
2 1/2 dl naturell yoghurt, 3%
2 msk pumpafrön
SÅ HÄR GÖR DU :
RIV det väl tvättade limeskalet, pressa ur saften.
SKALA övrig frukt och mixa lime, fruktkött och
yoghurt. HÄLL upp i glas, toppa med pumpafrön.
LYCKA TILL !
FISK MED NÖTFRAS, och currystekta grönsaker 4 port .
HEJSAN !
Det här är gott, smaka Ni också !
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g vit fisk, t ex sej
100 g hasselnötter
1 ägg
2 msk smör/margarin
1 tsk salt
GRÖNSAKER :
1 squash
1 paprika
2 äpplen
2 msk smör
2 tsk curry
2 krm salt
400 g kokta kidneybönor
SÅS :
2 dl matlagningsyoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk hackad persilja
SÅ HÄR GÖR DU :
HACKA nötterna och vispa upp ägget med en gaffel.
Dela fisken i 4 bitar.
Panera fiskbitarna först i ägg och därefter i nöt-hacket .
BLANDA såsen.
SKÄR squash, paprika och äpplen i bitar.
Stek dem i smör och curry. Salta och blanda ner bönorna.
STEK fisken i smör/margarin 2 min per sida .
SERVERA fisken med grönsakerna och såsen .
LYCKA TILL !
HALLONSMOOTHIE MED HAVRE. 2 GLAS
HEJSAN !
Den här är mättande och himla go !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 dl frysta hallon
1 mogen banan
2 dl mjölk
1/2 dl russin
4 msk havregryn
SÅ HÄR GÖR DU :
MIXA hallonen , delad banan , mjölk, russin och havregryn
med stavmixer eller i matberedare.
Häll upp och njut !
LYCKA TILL !
KOKOS- PANNACOTTA MED TROPISK FRUKTTOPPING, 4 PERS.
HEJSAN !
mmm.. smaka på den här !
Med GELE'SOCKER istället för GELANTIN
blir denna fräscha och goda dessert extra lättlagad -och underbart god !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 liten tetra kokosmjölk, 200 ml
3 dl vispgrädde
3/4 dl GELE'SOCKER
1 tsk vaniljsocker
FRUKTTOPPING
1/2 liten färsk ananas
1 passionsfrukt
1 msk rårörsocker
finrivet skal av 1 lime
1 msk hackad mynta
SÅ HÄR GÖR DU :
HÄLL kokosmjölk, grädde och GELE'SOCKER i en kastrull.
Koka upp och låt koka 1/2 minut.
TA kastrullen från värmen. Rör ner vaniljsockret.
Häll upp i portionsglas. Ställ i kylen att stelna ca 3 timmar.
FRUKTTOPPING :
SKÄR bort rotstock och skal på ananasen .
Skär fruktköttet i små tärningar .
Blanda med urgröpt passionsfrukt, socker, limeskal och mynta.
TOPPA PANNACOTTAN med frukterna strax före servering.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)