torsdag 28 mars 2019

QUORNBIFFAR MED OSTSMAK , 4 PORT.




                        HEJSAN !

Hittar Du inte färskost med tacosmak,
kan den ersättas med naturell färskost
och smeten smaksätts med chilipulver
och spiskummin, ca 1/2 tsk av varje .

HÄR ÄR RECEPTET :
1 påse (300 g)djupfryst QUORN-färs
1 ägg
100 g färskost med tacosmak
3 msk potatismjöl
1 tsk salt
1 krm kajennpeppar
1-2 msk smör/margarin till stekning .

SÅ HÄR GÖR DU :
TINA QUORNFÄRSEN.  Blanda färsen med ägg ,
ost och potatismjöl.
Tillsätt salt och peppar.  Forma färsen till små biffar.
HETTA upp matfettet i en stekpanna.
När det är ljusgult och slutat skumma läggs biffarna
i och får steka på medelstark värme ca 3 min/per sida.
SERVERA QUORN-biffarna med klyftpotatis ,
tomatsalsa och en blandad sallad.

GOTT !
LYCKA TILL !

AVOKAOAIOLI MED KRÄFTSTJÄRTAR , 4 MACKOR.




                                 HEJSAN !

Å, vad gott det här var !
Trots att min goda vän sa att hon inte hade något hemma !
Men vi blandade av det som kom fram på bordet .
Så blev det så här, -med många skratt !

HÄR ÄR RECEPTET :
2 avokado
1 dl aioli
250 g skalade kräftstjärtar
eller räkor, väl avrunna
1 röd paprika
1 msk skuren gräslök
salt och peppar
några salladsblad

SÅ HÄR GÖR DU :
DELA avokadorna och gröp ur innehållet .
Blanda med aiolin i en skål.
VÄND ner kräftstjärtarna.
Tärna paprikan fint och vänd ned med
gräslöken i avokadoröran.
FÖRDELA röran i fyra nygräddade bröd.
Bottna eller toppa med ett par salladsblad.

LYCKA TILL !

TONFISKSMÖRGÅS FÖR MÅNGA, 8 BITAR.



                      HEJSAN !

mmm...det här är godare än godast !

HÄR ÄR RECEPTET :
7 runda polarkakor, runda ca 18 cm i diameter.
2 burkar tonfisk i vatten
1 dl lättmajonnäs
1 dl kesella gourmet
1 dl bostongurka
1 msk kapris
1 morot
4 blekselleristjälkar (2 till garnering)
salt och svartpeppar från kvarn.

SÅ HÄR GÖR DU :
LÅT tonfisken rinna av i  durkslag .
Blanda majonnäs och kesella med bostongurka och  kapris.
Skala och tärna moroten fint, tärna 2 blekselleristjälkar fint
och vänd ner i majonnäsen.
RÖR ned tonfisken och smaka av med salt och peppar.
LÄGG  hälften av tonfisken åt sidan till att toppa med.
Varva polarkakor och tonfiskblandning .
TÄCK sidorna och toppen med resterande tonfisk .
HYVLA blekselleristjälkarna tunt med en potatisskalare
och lägg i kallt vatten att krispa till sig .
TOPPA med den hyvlade bleksellerin .

LYCKA TILL !

KESO - FETAOST-RÖRA, 4 mackor.



                         
                                     HEJSAN !

Keso- fetaoströran  är god till mackor ,
men passar även utmärkt till grillat .
mmm... !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 burk naturell keso
150 g fetaost
100 g sockerärter
2 tomater
svartpeppar från kvarn

SÅ HÄR GÖR DU :
SLÅ av lite vätska från keson,  smula ned fetaosten i keson .
Strimla sockerärtorna och lägg i kallt vatten .
SKIVA tomaterna.  Bottna mackorna med keso- fetaoströran,
toppa med strimlade sockerärtor och tomater,
vrid svartpeppar över tomaterna .
DET är även gott att blanda i oliver, paprika eller rostade
grönsaker .

LYCKA TILL !