HEJSAN !
IDAG SKA VI FIRA KANELBULLENS DAG !
DET blir 48 stycken bullar . Så himla goda mm...!
Mycket smör är knepet med det hela , (margarin ) .
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst, 4 1/2 dl kall mjölk, 1 dl strösocker,
1 tsk stött kardemumma, 12- 13 dl vetemjöl
175 g smör , rumstempererat , 3/4 tsk salt
FYLLNING :
200 g rumstempererat smör, 1 1/4 dl strösocker, 2 1/2 msk malen kanel.
PENSLING & GARNERING :
1 uppvispat ägg , 1 1/2 dl pärlsocker .
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR ut jästen i mjölken .
Blanda socker, kardemumma och det mesta av mjölet + salt .
KLICKA i smöret och arbeta samman tills degen lossnar
från kanten på skålen .
Låt jäsa under bakduk i ca 1 1/2 timme. Sätt ugnen på 225 grader.
FYLLNING :
DELA degen på mitten .
Kavla ut varje del till en rektangel ca 35 x 45 cm .
Blanda och bred på fyllningen .
RULLA samman från långsidorna .
Skär i bitar och lägg i pappersformar .
Låt jäsa under bakduk 30 - 40 minuter .
PENSLA bullarna med uppvispat ägg .
Strö på pärlsocker . GRÄDDA i mitten av ugnen 8 - 10 min.
LYCKA TILL på Kanelbullens dag !