tisdag 24 februari 2009

TONFISKPATE .8 PORT.

Enkelt och lätt att göra
när Du får oväntat besök .

180 g tonfisk i olivolja
som fått rinna av .
4 msk storbladig persilja
8 msk osaltat smör , mjukrört
1 msk citronjuice
salt och nymalen peppar .

Så här gör Du :
Kör tonfisk och persilja i matberedaren
tills persiljan är fint hackad.
Tillsätt smör och citronjuice
och kör till en jämn smet .
Krydda med salt och peppar .
Servera med blancherade grönsaker
eller med bröd eller riskakor.

Gärna ett gott te till.
Du ångrar Dig inte .

PANNKAKOR MED RICOTTAOCH APRIKOSFYLLNING . 4 PORT.

DETTA ÄR GODIS.
3 ägg
3 msk sojamjöl
1/4 tsk salt
3/4 dl vispgrädde
170 g ricotta
1/2 dl sockerfri aprikosmarmelad
1 tsk sockerersättning
2 msk smör

Så här gör Du :
Vispa ihop ägg sojamjöl och salt
till en jämn smet.
Vispa i grädden i omgångar.
Låt stå i 5 min.
Pressa ricottan genom en fin sil
i en liten skål .
Blanda i marmelad och sockerersättning.
Smält smör i en liten teflonpanna
över medelgod värme .
Tillsätt 2 msk av pannkakssmeten
vippa på pannan så att botten täcks .
Grädda tills pannkakan är gyllenbrun
vänd och grädda andra sidan ca 1 min / sida.
Bred ut ricottablandningen över pannkakorna
rulla ihop och servera .

Du måste prova.

TJOCKA VÅFFLOR. 8 PORT.

Har Du smakat dessa våfflor ?
prova.

2 dl sojamjöl
1 tsk bakpulver
3 tsk sockerersättning (eller vad Du tycker är lämpligt)
1 tsk salt
1/2 dl vispgrädde
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl iskallt vatten

Så här gör Du.
Värmvåffeljärnet.
Blanda samman sojamjöl
bakpulver,sockerersättning och salt.
Tillsätt grädde , ägg ,vaniljsocker
och vatten.
Smeten ska vara tjock (tillsätt lite mer vatten om nödvändigt)
1 msk i taget, tills den är lätt att breda ut .
Lägg ca 2 msk av smeten i våffeljärnet.
Stek våfflorna tills de är krispiga och gyllengula.

Så goda , med vispad grädde och en god sylt.

FRUKT , NÖTTER OCH HONUNG I FOLIEPAKET.

Snabb o´jättego´efterrätt.

Lägg några fruktbitar på
en bit folie , toppa med några nötter
av valfri sort och ringla över 1 msk honung.
Förslut paketet och låt det stå i
eftervärmen i ugnen 5 minuter.
225 grader.

UGNSBAKADE PÄRON MED VARMA VALNÖTTER. 4 PERS.

Detta är gott till efterrätt och
det måste man ju ha ibland.

4 jämnstora päron

SÅS:
1msk smör
2 msk färsk apelsinsaft
1 dl vitt vin
1/4 tsk mald ingefära
1/4 tsk mald kanel
20 valnötskärnor
SÅ HÄR GÖR DU:
Sätt ugnen på 220 grader.
Skala päronen och klyv dem på längden.
Tag försiktigt ut kärnhuset.
Låt skaften vara kvar .
Smörj en trång form , så att de 8 halvorna,
precis får plats .
Lägg päronen med den kupade sidan uppåt.
Blanda samman saft , vin och kryddor
och häll över frukten .
Täck med folie .
Baka päronen mjuka 20-30 min
och låt svalna .
Lyft över på tallrikar och
skeda över såsen .
Värm nötterna i en liten skål i micron 30 sek.
Servera med glass.
åååå , så himla gott.