lördag 29 oktober 2016

FRYST BLÅBÄRSSYLT .


HEJSAN !

Efter  upptining,  bör Du äta upp sylten inom  1 vecka.
Förvara i kylskåp .

1 sats .

HÄR ÄR RECEPTET :

2 KG BLÅBÄR ,
4 1/2 DL SOCKER ,
1 PÅSE FRYSPULVER (60 g)

SÅ HÄR GÖR DU :

RENSA  och  skölj  bären .
Mosa dem med en potatisstöt .
BLANDA sockret med FRYSPULVRET och strö blandningen
över bären under kraftig omrörning tills sylten börjar tjockna .
HÄLL  sylten i lämplig frysförpackning och frys omedelbart.

JÄTTEGOTT PÅ SMÖRGÅS !

LYCKA TILL !

DILLMARINERAD LAXSALLAD 6- 8 PERS.


HEJSAN !

LAX,  är det godaste jag vet , - smaka Ni på denna !

HÄR ÄR RECEPTET :
500 g färsk lax ,

LAG :
1- 1 1/2  fiskbuljongtärning ,
4- 5 dl vatten ,
kryddgrönt , t ex dill, persilja eller  koriander.

DILLDRESSING :
1 dl  matolja ,
1/2 - 3/4  dl vatten ,
2 msk  vitvinsvinäger ,
salt och peppar ,
1 knippa  hackad  dill,

EXOTISK  SALLAD :
1  isbergssalladshuvud 
1 CARAMBOLAFRUKT ,
1 AVOCADO ,
1/2  gurka ,
1/2  gul  paprika ,
1 grön  paprika ,
3 KUMQUATS ,

SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR  laxen i kuber och  koka  upp  lagen .
Lägg  några  lax-kuber i  taget  i  en  hålslev och  koka  ca  1  minut
tills  fisken  blir  fast  och  genomskinlig .
BLANDA  ihop  dressingen och  häll  över  lax-kuberna.
Låt  kallna  och  marinera  i  kyl  1- 2 timmar .
SKÄR  grönsakerna  och  frukten  i  mindre  bitar  och  blanda 
försiktigt  med  laxen .

KAN serveras som ensamrätt med en gräddfils- och majonnässås,
eventuellt smaksatt med stenbitsrom och strimlad purjolök samt
ett gott bröd .

Underbart gott  ska Ni veta , hoppas att Ni gillar det!

LYCKA TILL !