lördag 29 oktober 2016
FRYST BLÅBÄRSSYLT .
HEJSAN !
Efter upptining, bör Du äta upp sylten inom 1 vecka.
Förvara i kylskåp .
1 sats .
HÄR ÄR RECEPTET :
2 KG BLÅBÄR ,
4 1/2 DL SOCKER ,
1 PÅSE FRYSPULVER (60 g)
SÅ HÄR GÖR DU :
RENSA och skölj bären .
Mosa dem med en potatisstöt .
BLANDA sockret med FRYSPULVRET och strö blandningen
över bären under kraftig omrörning tills sylten börjar tjockna .
HÄLL sylten i lämplig frysförpackning och frys omedelbart.
JÄTTEGOTT PÅ SMÖRGÅS !
LYCKA TILL !
DILLMARINERAD LAXSALLAD 6- 8 PERS.
HEJSAN !
LAX, är det godaste jag vet , - smaka Ni på denna !
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g färsk lax ,
LAG :
1- 1 1/2 fiskbuljongtärning ,
4- 5 dl vatten ,
kryddgrönt , t ex dill, persilja eller koriander.
DILLDRESSING :
1 dl matolja ,
1/2 - 3/4 dl vatten ,
2 msk vitvinsvinäger ,
salt och peppar ,
1 knippa hackad dill,
EXOTISK SALLAD :
1 isbergssalladshuvud
1 CARAMBOLAFRUKT ,
1 AVOCADO ,
1/2 gurka ,
1/2 gul paprika ,
1 grön paprika ,
3 KUMQUATS ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR laxen i kuber och koka upp lagen .
Lägg några lax-kuber i taget i en hålslev och koka ca 1 minut
tills fisken blir fast och genomskinlig .
BLANDA ihop dressingen och häll över lax-kuberna.
Låt kallna och marinera i kyl 1- 2 timmar .
SKÄR grönsakerna och frukten i mindre bitar och blanda
försiktigt med laxen .
KAN serveras som ensamrätt med en gräddfils- och majonnässås,
eventuellt smaksatt med stenbitsrom och strimlad purjolök samt
ett gott bröd .
Underbart gott ska Ni veta , hoppas att Ni gillar det!
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)