fredag 14 september 2018
SÖTPOTATISBAKAD LAX, dagens middag, 4 port.
HEJSAN !
mmm... ! det här blir ljuvligt gott , - NJUUUT !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 portionsbitar lax a' 150 g
FLINGSALT
200 g sötpotatis
2 dl CREME Fraiche
1 msk färsk, riven ingefära
rivet skal av 1 lime
1/2 dl hackad koriander
1/2 krm cayennepeppar
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader. Lägg laxen på en
plåt med bakplåtspapper .
Krydda med salt.
Skala potatisen och riv den på rivjärnets
grova sida.
Blanda CREME Fraiche, ingefära, limeskal,
koriander och cayennepeppar och sötpotatisen.
Krydda med salt .
Klicka potatissmeten på laxen .
Baka i mitten av ugnen tills TOPPINGEN har
vacker färg och laxen är knappt genomstekt 12- 15 min.
SMAKLIG MÅLTID !
"vill bara säga att det var det mest njutbara jag ätit på länge"
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)