fredag 14 september 2018

SÖTPOTATISBAKAD LAX, dagens middag, 4 port.



                  HEJSAN !

mmm... !  det här blir ljuvligt gott , - NJUUUT !

HÄR ÄR RECEPTET :
4 portionsbitar lax a' 150 g
FLINGSALT
200 g sötpotatis
2 dl CREME Fraiche
1 msk färsk, riven ingefära
rivet skal av 1 lime
1/2 dl hackad koriander
1/2 krm  cayennepeppar
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader.  Lägg  laxen på en
plåt med  bakplåtspapper .
Krydda  med  salt.
Skala potatisen och riv den på rivjärnets
grova sida.
Blanda  CREME Fraiche,  ingefära, limeskal,
koriander och cayennepeppar  och sötpotatisen.
Krydda  med salt .
Klicka potatissmeten  på  laxen .
Baka i mitten av ugnen  tills TOPPINGEN  har
vacker färg och laxen är knappt genomstekt 12- 15 min.

SMAKLIG MÅLTID !
"vill bara säga att det var det  mest njutbara jag ätit på länge"