HEJSAN !
En gång i tiden , 1990 , fick jag för mig att jag skulle gå ner i vikt .
Fisk var ju bra att äta tänkte jag !
Sagt och gjort , så här blev rätten !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 tsk kinesisk soja
1 dl vatten
2 tsk pressad citronsaft eller
torr sherry
1/2 vitlöksklyfta
1/2 kryddmått riven / mald ingefära
150 g rödspätta -file
1 kryddmått salt
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA soja, vatten och sherry /
citronsaft till en marinad .
SKALA och krossa vitlöken .
Blanda ner den och ingefäran i marinaden .
LÄGG fisken i en liten ugnssäker form .
Häll på marinaden .
TÄCK över formen och låt den stå i
kylskåpet 1/2 - 1 timme .
Vänd fisken en gång under tiden .
SÄTT ugnen på 225 grader .
Salta fisken .
Täck formen med aluminiumfolie och
koka fisken i ugnen 12 - 15 minuter.
SERVERA med 100 g haricots verts,
1 1/2 dl kokt ris och en grönsallad
gärna med 2 tsk dressing .
+Efterrätt
SMAKLIG MÅLTID !