lördag 6 augusti 2022

MIN , FÄNKÅLS - OCH FETAOSTPIZZA , TILL 4 PORT , 2 avlånga pizzor , (när det passar Dig) .

 


                                      HEJSAN !


När Du vill äta grönt ,  så tänkte jag bjuda på det godaste 

av mina  gröna rätter .

 Jag  börjar med denna supergoda pizza !


HÄR ÄR RECEPTET :

1 sats pizzadeg

2 dl  ajvar relish 

på burk (paprikasås)

ca 600 g färsk fänkål,  strimlad

1 kryddmått salt

1 msk olivolja

200 g fetaost

2 grillade paprikor - som Du grillar i ugnen 

1/2 tsk grovmalen svartpeppar

färsk basilika

UGN :  250 GRADER


SÅ HÄR GÖR DU :
1)  VÄRM ugnen .

Sätt in en plåt i mitten av ugnen .

2)  DELA  degen i 2 delar och kavla ut till 2 avlånga pizzor .

      Lägg dem på bakpappersklädd plåt .

3)  FÖRDELA  ajvar relish  över bottnarna , men inte ända 

      ut i kanten .

4)  FRÄS  fänkålen i olja i en stekpanna så att den mjuknar

     något .   Salta .  Lägg fänkålen över ajvar relishen .

5)  DELA  fetaosten i kuber och lägg överst på pizzorna 

     tillsammans med breda strimlor av grillad paprika .

Peppra .

6)  GRÄDDA  pizzorna på het plåt i ca 10 minuter .

     Dekorera med färsk basilika 

7)   HA gärna en skål med småtomater vid sidan om  .


HOPPAS ATT DET SMAKAR !

LYCKA TILL !


TISDAGSGRYTA , MED POTATIS, PAPRIKA & OLIVER, 4 PORT, ( ensamrätt, lunch/middag) .

 


                               HEJSAN  !


Det  här gillar jag !

Vad säger DU ?

VARSÅGOD !


HÄR ÄR RECEPTET :

800 g potatis

4 tomater

1 röd paprika

1 grön paprika

1 squash

2 gula lökar

2 vitlöksklyftor

2 msk olivolja

2 msk tomatpure'

2-3 dl grönsaksbuljong

1 tsk salvia 

salt, peppar 

2 msk hackad  färsk persilja 


TILLBEHÖR :

parmesanost

oliver 


SÅ HÄR GÖR DU :

1)  SKÄR potatis, tomater, paprika och squash i bitar .

Hacka lök och vitlök ,   Fräs  alltsammans i olivoljan .

Blanda ner tomatpure', häll över buljongen och låt allt

puttra under lock ca 15 - 20 minuter .

Rör om då och då och tillsätt eventuellt mer buljong .

Krydda med salvia, salt och peppar .  Strö över persilja .

2)  SERVERA  grytan som ensamrätt med tillbehör som

parmesan och oliver eller till kött eller fisk .


SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !