onsdag 19 januari 2011

KIKÄRTSGRYTA. 4 PORT.

Hallå,hallå !

Dagens middag är för oss
KIKÄRTSGRYTA.

1 hackad gul lök
1 krossad vitlöksklyfta
olja till stekning
2 tomater skurna i bitar
200g spenat,hela blad,
helst färska
2 tsk gurkmeja
4 dl KIKÄRTOR (burk)
2 dl kokosmjölk
salt o peppar

Så här gör DU:
Hetta upp oljan i en gryta
och fräs lök och vitlök några
minuter under omrörning.
Tillsätt tomater, spenat och
gurkmeja,rör om.
Häll av vattnet från ärtorna.
Lägg dem i grytan.
Häll över kokosmjölken och
låt koka ihop UTAN lock ca 10 min.
Smaka av med salt o peppar och klippt PERSILJA.

SERVERAS, till lamm eller kyckling.
Eller tillsammans med ris och sallad.
Det senaste alternativet bjuds här hemma.

Ibland tycker jag att det är gott
med en vegetarisk rätt.
Jag försöker att ha det 1/ggr i veckan.

Tycker att DU ska smaka rätten
den är inte dum.
SMAKLIG MÅLTID!