lördag 24 oktober 2020

MIN , HEMGJORDA MUSLI , 8 - 10 PORT .




                                   HEJSAN  !

Så  himla  go '  MUSLI .
Prova  att  göra  den .
Jag  har  den  till  frukost  och  man  står  sig  länge .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
5  dl  havregryn ,  fiber eller vanliga 
1  dl  kokosflingor
1  dl  solrosfrön
1  dl  pumpakärnor
1  msk  malen  kanel
2  msk  flytande  Akacia  honung 

SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG   i en  bunke , havregryn,  kokosflingor, 
solrosfrön och  pumpakärnor .
Blanda  ihop  det väl  .

TILLSÄTT  malen  kanel  och  honung .
Nu  får  DU  röra  runt , rör gärna  med  en  gaffel 
och platta  till  "klumparna" som är honung .

LÄGG  blandningen  i  en  liten  långpanna
med  bakplåtspapper .
SÄTT  ugnen  på  175  grader och  sätt  in  långpannan ,
och  låt stå  inne  i 15  min.

TA  ut  plåten  och  rör  runt ,  låt  svalna  något
innan  DU  häller  upp i  tät-sluten burk .

jag brukar ta 1/2 - 1  dl MUSLI
till  2  dl  TURKISK  YOGHURT 
+ skivad banan,  eller  bär .

HOPPAS DU  GILLAR DET !

LYCKA  TILL !




MIN MJUKA CHOKLADKAKA , 1 ST.





                                     HEJSAN !

Min  mjuka  goa  chokladkaka,  med  
starkt  kokt  eller  bryggt  kaffe .
Från  början  var  det  chokladkaka
men  en  dag  så  hällde jag  i  lite  kaffe
och  det  var  väldans  gott .
VARSÅGODA 

HÄR  ÄR  RECEPTET :
2  ägg
drygt  2 1/2  dl  strösocker
150  g  smör/ margarin
drygt  2 1/2  dl  vetemjöl ,  BERTE  QVARN
1 tsk  bakpulver
1 1/2  msk  vaniljsocker
1/2  dl  kakao
1  dl  starkt  kokt /eller  bryggt  kaffe
UGN ;  175  GRADER  CA  45  MIN.

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
VISPA  ägg  och  socker  vitt  och  pösigt .
Blanda  mjöl,  bakpulver, vaniljsocker,
kakao  och  rör  ner  i  äggsmeten .
SMÄLT  matfettet  tillsammans  med  kaffet
och  låt  blandningen koka  upp .
Häll  den  genast  i  smeten ,  rör  om  väl .
Häll  smeten  i  en  välsmord  och  bröad  form.
GRÄDDA  i  175  grader  ca  45  minuter .

Vill  DU  inte  ha  kaffesmaken  kan  DU
kan DU  ta vatten .

LYCKA TILL !