tisdag 19 november 2019
KORVGOTT MED STING, 4 PERS.
HEJSAN !
Ett riktigt gott sting är det i denna goda korvrätt ,
som kommer sig av den goda korven.
Stora och små unga och gamla gillade den !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 tomater
2 gula paprikor
1 bukett broccoli
1 rödlök
10 cm purjolök
250 g kryddstark korv
3 ägg
3 dl matlagningsgrädde
200 g riven prästost
färsk timjan
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR tomater och paprikor i tärningar .
Skär broccolin i buketter, förväll i lättsaltat vatten.
Blanda med skalad och klyftad rödlök,
slantad purjolök och korv i slantar .
Lägg allt i en smord ugnsform .
BLANDA ägg, grädde och ost, häll över gratängen
och ställ in i ugnen i 200 grader i ca 35 minuter .
Klipp timjan över och servera .
+
TIPS !
HÄLL inte gratängsås ända upp till kanten
på formen - då kokar den lätt över .
SMAKLIG MÅLTID !
FIBERRIKA FÄRSBIFFAR , 4 PERS.
HEJSAN !
KÖTTFÄRS i alla de former är utmärkt mat
där man kan smyga ner fiberrikt kli .
Goda och saftiga biffar blir det av detta .
HÄR ÄR RECEPTET :
350 g mager nötfärs eller blandfärs
1/2 dl havrekli eller kostfibrer
1 dl vatten
2 små rivna palsternackor eller
motsvarande mängd riven rotselleri
salt och svartpeppar
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA alla ingredienser.
Forma färsen till 8 små biffar och stek dem
på svag värme i en teflonpanna - någon olja
behövs knappast .
GOTT med bara en knäckebrödssmörgås
och sallad till eller lägg dem i ...
TOMATSÅS :
1 burk tomatkross
1 hackad gul lök
salt å peppar
Blanda såsen i en traktörpanna och låt det
puttra tills löken är mjuk.
Lägg de stekta biffarna ovanpå, och värm
en stund .
LYCKA TILL !
FISKBULLAR MED CURRYSÅS OCH RÅRIS , 2 PERS.
HEJSAN !
SÅ HIMLA GOTT !
Fiskbullar är lättlagad vardagsmat som smakar
extra gott med currysås .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 påse frysta fiskbullar, 300 g
1 msk olja
1 msk curry
1 msk vetemjöl
1/2 fiskbuljongtärning
1 dl vatten eller vitt vin
2 dl lättmjölk
råris
SÅ HÄR GÖR DU :
VÄRM oljan i en kastrull och låt curryn fräsa lätt.
Tillsätt vetemjöl och smulad fiskbuljongtärning.
Späd först med vatten eller vin, låt såsen småsjuda
och späd sedan med mjölken .
Smaka av och krydda mer om det behövs .
Lägg i och värm fiskbullarna i såsen .
SERVERA med kokt råris och eventuellt också
mango chutney .
Tomater och grönsallad till .
LYCKA TILL och SMAKLIG MÅLTID !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)