lördag 22 juni 2019

FISK UNDER GRÖNT TÄCKE , 4 PORT.




                         HEJSAN !

Bred en blandning av persilja, ost, olivolja
och ströbröd över fisken  och gratinera.
Det är det godaste jag ätit på länge .
mmm... smaka Ni också !

HÄR ÄR RECEPTET :
500 g lax eller vit fisk
TILL GRATINERING
4 dl hackad persilja
2 dl smakrik ost,  t ex  Västerbottenost
rivet skal av 1 citron
3 msk olivolja
1/2 dl ströbröd
2 tsk salt
TILLBEHÖR
KOKT pressad potatis
250 g hel spenat
CREME FRAICHE  smaksatt med paprika och chili

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
Blanda alla ingredienser till gratineringen.
LÄGG fisken på ett smort ugnsfast fat.
Bred över persiljeblandningen.
Sätt in fatet mitt i ugnen och gratinera fisken
15 - 20 minuter tills den är färdig .
SERVERA med kokt potatis och smörstekt spenat
samt en CREME FRAICHE - sås .

LYCKA TILL !




TACOS MED HETA BÖNOR, 2-3 PORT.




                        HEJSAN !

Detta är en snabblagad varm sallad på röda bönor .
Serveras med tacoskal eller NACHOS och oliver.
Barnbarnen gillar det här, men ...  nja !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 stor rödlök i skivor
3 vitlöksklyftor i skivor
1 msk olja
1 burk, ca 400 g kidneybönor (röda bönor)
1 förpackning, ca 500 g, krossade tomater
2 - 3 msk chilisås
1-2 tsk chilipulver
1 tsk salt
nymalen svartpeppar
några droppar tabascosås
TILLBEHÖR
Tacoskal eller NACHOS, grönsallad, tomater
och svarta oliver .

SÅ HÄR GÖR DU :
FRÄS lökskivorna nästan mjuka i olja .
Tillsätt bönor och häll på krossade tomater.
Smaksätt med  chilisås, chilipulver, salt
och peppar. Koka upp och smaka av med
några droppar tabascosås för den som vill
ha extra hetta .
LÄGG bönorna på ett stort fat, lägg på oliver.
SERVERA med tillbehören.

LYCKA TILL !


PASTASALLAD MED ROSTAD PAPRIKA, 4 PORT.




                 HEJSAN !

En sallad som ENTRE'RÄTT är utmärkt att servera .
Det tar lite tid att rosta paprikorna, men är väl värt besväret.
Du kan byta ut den rostade paprikan mot grillad som finns på burk.

HÄR ÄR RECEPTET :
6 dl små pastaskruvar, hjul eller annan pasta
2 röda och 1 gul paprika
ca 50 g grovt hackade valnötskärnor
1 dl hårt packade basilikablad
10 - 12 svarta eller gröna oliver
DRESSING
1 dl olivolja, gärna med citronsmak
1/2 pressad citron
1 msk finhackad färsk rosmarin eller
2 tsk torkad .

SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA pasta  enligt beskrivningen på paketet.
Vispa samman dressingen .
Häll av vattnet på pastan och blanda den varm
med  dressingen .  Låt pastan kallna .

DELA paprikorna i 4 delar.  Ta bort kärnor och
hinnor och placera paprikabitarna med skal - sidan
uppåt på en smord plåt.
Rosta dem under grillelementet i ugnen tills skalet
börjar bubbla ca 5 minuter. Lägg paprikorna i en
plastpåse att kallna. Dra av skalet och skär bitarna
i strimlor .

BLANDA pasta och paprika i en stor skål tillsammans
med valnötter, strimlad basilika och oliver .

SMAKLIG MÅLTID !