söndag 15 oktober 2017

FARBROR HANS FRYSTA TÅRTA 10 - 12 BITAR.




                            HEJSAN !

Detta  recept  kommer  från  en  Herre  på  85 år.
Han  är  en  riktig  hejare  i  köket ,  bakar  både
bröd,  bullar,  mjuka kakor  och  denna ljuvligt goda
frysta  tårta .
SMAKA  NI  OCKSÅ !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
75 g smör,
½ dl florsocker,
1  äggula,
3  msk  kakaopulver.

FYLLNING  OCH  GARNERING :
2  äggulor,
2  msk  vaniljsocker,
3  äggvitor,
3  dl  vispgrädde,
halverade  urkärnade  vindruvor.

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
RÖR  smör  och  florsocker  krämigt.
Tillsätt  äggula  och  kakao .
KLIPP  ut  ett  smörpapper  i  samma  storlek
som  botten  i  en  slät  form  ca  22  cm  i 
diameter  (gärna med löstagbar kant).
BRED  ut  chokladkrämen  på  papperet
och  lägg  det  i  formen .
RÖR  äggulor  och  vaniljsocker  pösigt.
Vispa  äggvitor  och  grädde  var  för  sig
till  hårt  skum .
Blanda  alltsammans  försiktigt .
BRED  ut  krämen  på  chokladbottnen i  formen.
Täck  över  med  folie .
LÅT  formen  stå  i  frysen  tills  fyllningen  blivit
fryst  ,  2 - 3  timmar .
LOSSA  tårtan  längs  kanten  med  en  kniv .
Ta  upp  tårtan  och  lossa  papperet .
GARNERA  med  vindruvor .

LYCKA  TILL !

MOCKA - MARÄNGTÅRTA 8 - 10 BITAR .




                   HEJSAN !

Å, ....mmm... Ni  måste  smaka !

HÄR  ÄR  RECEPTET :

2  Marängbottnar  (finns att köpa färdiga)

FYLLNING  och  GARNERING :
2  äggulor,
2  msk  florsocker,
1  tsk  vaniljsocker,
2 - 3  msk  kaffepulver (snabbkaffe)
eller  bryggmalet  kaffe ,
3  dl  vispgrädde,
halverade  och  urkärnade  vindruvor.

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
RÖR  äggulor,  florsocker  och  vaniljsocker  pösigt.
Tillsätt  kaffepulvret .
VISPA  grädden  ganska  hårt .
BLANDA  grädden  och  äggsmeten .
Låt  krämen  stå  kallt.
LÄGG  samman   marängbottnarna  med  krämen
emellan  och  ovanpå  strax  före  Serveringen .
GARNERA  med  vindruvor .

Du  kan  inte  frysa  denna  tårta !

HOPPAS  ATT  DET  SMAKAR !