söndag 15 oktober 2017
FARBROR HANS FRYSTA TÅRTA 10 - 12 BITAR.
HEJSAN !
Detta recept kommer från en Herre på 85 år.
Han är en riktig hejare i köket , bakar både
bröd, bullar, mjuka kakor och denna ljuvligt goda
frysta tårta .
SMAKA NI OCKSÅ !
HÄR ÄR RECEPTET :
75 g smör,
½ dl florsocker,
1 äggula,
3 msk kakaopulver.
FYLLNING OCH GARNERING :
2 äggulor,
2 msk vaniljsocker,
3 äggvitor,
3 dl vispgrädde,
halverade urkärnade vindruvor.
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR smör och florsocker krämigt.
Tillsätt äggula och kakao .
KLIPP ut ett smörpapper i samma storlek
som botten i en slät form ca 22 cm i
diameter (gärna med löstagbar kant).
BRED ut chokladkrämen på papperet
och lägg det i formen .
RÖR äggulor och vaniljsocker pösigt.
Vispa äggvitor och grädde var för sig
till hårt skum .
Blanda alltsammans försiktigt .
BRED ut krämen på chokladbottnen i formen.
Täck över med folie .
LÅT formen stå i frysen tills fyllningen blivit
fryst , 2 - 3 timmar .
LOSSA tårtan längs kanten med en kniv .
Ta upp tårtan och lossa papperet .
GARNERA med vindruvor .
LYCKA TILL !
MOCKA - MARÄNGTÅRTA 8 - 10 BITAR .
HEJSAN !
Å, ....mmm... Ni måste smaka !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 Marängbottnar (finns att köpa färdiga)
FYLLNING och GARNERING :
2 äggulor,
2 msk florsocker,
1 tsk vaniljsocker,
2 - 3 msk kaffepulver (snabbkaffe)
eller bryggmalet kaffe ,
3 dl vispgrädde,
halverade och urkärnade vindruvor.
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR äggulor, florsocker och vaniljsocker pösigt.
Tillsätt kaffepulvret .
VISPA grädden ganska hårt .
BLANDA grädden och äggsmeten .
Låt krämen stå kallt.
LÄGG samman marängbottnarna med krämen
emellan och ovanpå strax före Serveringen .
GARNERA med vindruvor .
Du kan inte frysa denna tårta !
HOPPAS ATT DET SMAKAR !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)