tisdag 21 mars 2017

KALKONFILE' LEMONE 4 PERS.



            HEJSAN !

HÄR ÄR RECEPTET :

2 KALKONFILE'ER   ca  300 g ,
smör till stekning ,
vetemjöl ,
salt och peppar,
saft av en 1 liten saftig citron,
1 dl vatten ,
bladpersilja ,
50 g smör ,
SERVERING
blancherade  gurkskivor hyvlade på längden
citronskivor,

SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG  FILE'ERNA  på en skärbräda .
Tryck med handflatan och dela med kniv
längs med i tunna SCHNITZLAR  .
Klappa skivorna lite tunnare .
HETTA upp några msk smör i en panna
som kan rymma skivorna i ett lager.
Vänd dem snabbt i mjöl, skaka av och
stek dem några minuter / sida .
Lyft upp, salta och peppra och lägg åt sidan.
SPÄD  i  pannan med citronsaft och vatten ,
skrapa noga , vispa runt och tillsätt grovskuren
bladpersilja .
Vispa i smöret , vänd ner de stekta kalkon -
skivorna i skyn och hetta upp.
HYVLA  en gurka på längden .
Koka gurkskivorna i lättsaltat vatten  någon min
och spola av i kallt vatten.
SERVERA  den blancherade gurkan till kalkonen .
Garnera med citronskivor .

LYCKA TILL !

SMAKLIG MÅLTID !

LAMMSTEK MED VARM SQUASHSALLAD 4-6 PERS.



              HEJSAN !

Du som gillar lamm , - kanske kan detta vara något ?

HÄR ÄR RECEPTET :

1 lammstek,  ca 2 kg
salt och peppar ,
50 g smör,
1 msk kryddörter, t ex franska örter,
eller en blandning av timjan, rosmarin,
salvia och oregano.
VARM SQUASHSALLAD :
1 squash ,
vatten ,
salt ,
VINÄGERDRESSING :
2 msk olivolja ,
1 msk vinäger ,
samma kryddor som till lammsteken ,
eventuellt färsk basilika .

SÅ HÄR GÖR DU :
ANSA  lammsteken, skär bort synligt fett .
Salta och peppra .
Blanda smöret med övriga kryddor .
Bred smöret på steken .
Vira in i folie .
STEK  i 175- 200 graders varm ugn och
beräkna 1 timma/ kg .
Låt folien vara öppen de sista 30 min.
Steken som användes , vägde 2 kg  och
stektes i folie i 1 timma och 30 min 
och 30 min med öppen folie .
DELA  squashen på längden och skär i
½ cm tjocka skivor .
Koka upp vatten och salt .
Lägg i skivorna och koka 4 min.
Låt rinna av .
BLANDA  de varma skivorna direkt  ner
i en vinägerdressing med samma kryddor
som till lammsteken , gärna också färsk basilika .

LYCKA TILL !

SMAKLIG  MÅLTID !