tisdag 21 mars 2017
KALKONFILE' LEMONE 4 PERS.
HEJSAN !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 KALKONFILE'ER ca 300 g ,
smör till stekning ,
vetemjöl ,
salt och peppar,
saft av en 1 liten saftig citron,
1 dl vatten ,
bladpersilja ,
50 g smör ,
SERVERING
blancherade gurkskivor hyvlade på längden
citronskivor,
SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG FILE'ERNA på en skärbräda .
Tryck med handflatan och dela med kniv
längs med i tunna SCHNITZLAR .
Klappa skivorna lite tunnare .
HETTA upp några msk smör i en panna
som kan rymma skivorna i ett lager.
Vänd dem snabbt i mjöl, skaka av och
stek dem några minuter / sida .
Lyft upp, salta och peppra och lägg åt sidan.
SPÄD i pannan med citronsaft och vatten ,
skrapa noga , vispa runt och tillsätt grovskuren
bladpersilja .
Vispa i smöret , vänd ner de stekta kalkon -
skivorna i skyn och hetta upp.
HYVLA en gurka på längden .
Koka gurkskivorna i lättsaltat vatten någon min
och spola av i kallt vatten.
SERVERA den blancherade gurkan till kalkonen .
Garnera med citronskivor .
LYCKA TILL !
SMAKLIG MÅLTID !
LAMMSTEK MED VARM SQUASHSALLAD 4-6 PERS.
HEJSAN !
Du som gillar lamm , - kanske kan detta vara något ?
HÄR ÄR RECEPTET :
1 lammstek, ca 2 kg
salt och peppar ,
50 g smör,
1 msk kryddörter, t ex franska örter,
eller en blandning av timjan, rosmarin,
salvia och oregano.
VARM SQUASHSALLAD :
1 squash ,
vatten ,
salt ,
VINÄGERDRESSING :
2 msk olivolja ,
1 msk vinäger ,
samma kryddor som till lammsteken ,
eventuellt färsk basilika .
SÅ HÄR GÖR DU :
ANSA lammsteken, skär bort synligt fett .
Salta och peppra .
Blanda smöret med övriga kryddor .
Bred smöret på steken .
Vira in i folie .
STEK i 175- 200 graders varm ugn och
beräkna 1 timma/ kg .
Låt folien vara öppen de sista 30 min.
Steken som användes , vägde 2 kg och
stektes i folie i 1 timma och 30 min
och 30 min med öppen folie .
DELA squashen på längden och skär i
½ cm tjocka skivor .
Koka upp vatten och salt .
Lägg i skivorna och koka 4 min.
Låt rinna av .
BLANDA de varma skivorna direkt ner
i en vinägerdressing med samma kryddor
som till lammsteken , gärna också färsk basilika .
LYCKA TILL !
SMAKLIG MÅLTID !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)