söndag 13 maj 2018
INRULLAD FISKFILE' .... 4 PERS .
HEJSAN !
Å... det här var det godaste !
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g HAVSKATTSFILE' ,
eller annan vit fisk ,
4 - 8 skivor Serranoskinka
TILLBEHÖR :
Potatissallad med pepparrot .
SÅ HÄR GÖR DU :
DELA eventuellt fisken i bitar och rulla
ihop dem .
Linda en skinkskiva runt varje fiskbit .
LÄGG på het grill och grilla runtom .
Låt ligga vid sidan om på eftervärme
ett par minuter och bli färdigt .
Servera med potatissallad .
LYCKA TILL !
4 - ÅRIGE , ANTONS KOKOSBOLLAR.....15 ST .
HEJSAN !
Anton, är 4 år och det bästa han vet är att
laga mat,....men mest gillar han kokosbollar !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 dl havregryn ,
1 dl socker ,
1 msk kakao ,
75 g smör / margarin ,
1 msk mjölk ,
1 msk starkt kaffe ,
2 msk O' BOY,
kokosflingor ,
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA havregryn, socker, kakao, smör,
mjölk, kaffe och O'BOY .
RULLA smeten till bollar och rulla dem i
kokosflingorna .
Jag älskar dom här !
LYCKA TILL !
LÄTTBAKAT SOLROSBRÖD... 2 ST .
HEJSAN !
Här är ett kalasrecept på grovt och saftigt matbröd .
Solrosfröna blir gröna under gräddningen !
Brödet passar lika bra till frukost som på en BUFFE',
är mycket hållbart och går utmärkt att frysa .
HÄR ÄR RECEPTET :
4 1 /2 dl grahamsmjöl ,
4 1/2 dl vetemjöl ,
2 1/ 4 dl vetekross ,
1 dl vardera av vetekli,
hela linfrön och solrosfrön,
1 1/2 msk bikarbonat ,
1 dl farinsocker ,
1 liter filmjölk ,
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA de torra ingredienserna väl
och rör ner filen .
Fördela degen i två välsmorda brödformar,
1 1/2 liter .
GRÄDDA på galler på nedersta falsen i
200 grader, 40 minuter .
Sänk värmen till 175 grader och grädda
bröden färdiga ytterligare 20 minuter .
Hoppas det smakar !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)