söndag 13 maj 2018

INRULLAD FISKFILE' .... 4 PERS .




                      HEJSAN !

Å... det  här  var  det  godaste !

HÄR  ÄR  RECEPTET :

600  g  HAVSKATTSFILE' ,
eller  annan  vit  fisk ,
4 - 8  skivor  Serranoskinka

TILLBEHÖR :
Potatissallad  med  pepparrot .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
DELA  eventuellt  fisken  i  bitar  och  rulla
ihop  dem .
Linda  en  skinkskiva  runt  varje  fiskbit .
LÄGG  på  het  grill  och  grilla  runtom .
Låt  ligga  vid  sidan  om  på   eftervärme
ett  par  minuter  och  bli  färdigt .
Servera  med  potatissallad .

LYCKA  TILL !

4 - ÅRIGE , ANTONS KOKOSBOLLAR.....15 ST .



                 
                      HEJSAN !

Anton,  är  4  år  och  det  bästa  han  vet  är  att
laga  mat,....men  mest  gillar  han  kokosbollar !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
2  dl  havregryn ,
1  dl  socker ,
1  msk  kakao ,
75  g  smör / margarin ,
1  msk  mjölk ,
1  msk  starkt  kaffe ,
2  msk  O' BOY,
kokosflingor ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
BLANDA  havregryn,  socker,  kakao,  smör,
mjölk,  kaffe  och  O'BOY .
RULLA  smeten  till  bollar  och  rulla  dem  i
kokosflingorna .

Jag älskar dom här !

LYCKA  TILL !


LÄTTBAKAT SOLROSBRÖD... 2 ST .




                                HEJSAN !

Här  är  ett  kalasrecept  på  grovt  och  saftigt  matbröd .
Solrosfröna  blir  gröna  under  gräddningen !
Brödet  passar  lika  bra  till  frukost  som  på  en BUFFE',
är  mycket  hållbart  och  går  utmärkt  att  frysa .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
4 1 /2  dl  grahamsmjöl ,
4 1/2  dl  vetemjöl ,
2 1/ 4  dl  vetekross ,
1  dl  vardera  av  vetekli,
hela  linfrön  och  solrosfrön,
1 1/2  msk  bikarbonat ,
1  dl  farinsocker ,
1  liter  filmjölk ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
BLANDA  de  torra  ingredienserna  väl
och  rör  ner  filen .
Fördela  degen  i  två  välsmorda  brödformar,
1 1/2  liter .
GRÄDDA  på  galler  på  nedersta  falsen  i
200  grader,  40  minuter .
Sänk  värmen  till  175  grader  och  grädda
bröden  färdiga  ytterligare  20  minuter .

Hoppas  det  smakar !

LYCKA  TILL !