torsdag 9 april 2020

LÄCKER KRABBPAJ , 4 PERS.



                        HEJSAN !

Här har jag utnyttjat de djupfrysta Krabbmix-
pinnarna till en god  VÅR- och PÅSKPAJ .

HÄR ÄR RECEPTET :
PAJDEG :
2 dl vetemjöl
75 - 100 g smör/margarin
2 msk vatten
FYLLNING :
1 förpackning  Krabbmix-pinnar ca 200 g
1 burk keso, ca 250 g
1 dl riven ost
4 ägg
2 dl mjölk
1/2 dl hackad dill
1-2 krm salt

SÅ HÄR GÖR DU :
FINFÖRDELA smöret i mjölet till en grynig massa.
Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg .
Låt den vila kallt i kylskåpet ca 30 minuter .
Sätt under tiden ugnen på 225 grader .
TRYCK ut degen i en pajform .
Förgrädda den i ugnen tills den börjar få färg, ca 15 min.
TINA Krabbmix-pinnarna och skär dem i mindre bitar.
VISPA samman ägg och mjölk och rör ner Krabbmix,
keso, ost och dill .  Smaksätt med salt .
GRÄDDA pajen i ugnen tills fyllningen stelnat  och fått
fin färg ,  ca 20 minuter .

LYCKA TILL !




KRÄMIG RÄKPANNA , 4 PORT.



                        HEJSAN !

Något gott, just för Påsken !

Grönsaker i en krämig, välkryddad sås
ger RÄKRÄTTEN både god smak och
vacker färg .

HÄR ÄR RECEPTET :
200 g färska champinjoner
1 purjolök
1 msk smör/margarin
1 - 2  röda paprikor
1/2 dl chilisås
2 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
ca 3/4 kg räkor med skal (ca 300 g skalade )

SÅ HÄR GÖR DU :
SKÖLJ och skiva champinjonerna .
Skölj och finstrimla purjolöken .
FRÄS champinjoner och purjolök i smöret
i en låg vid gryta på svag värme .
Rör i blandningen under tiden .
SKÖLJ, kärna ur och strimla paprikan .
Låt den fräsa med i grytan några minuter.
TILLSÄTT chilisås och grädde, salt och
kryddor .
Låt alltsammans koka på svag värme utan
lock tills såsen kokat ihop och blivit lite
simmig , 8 - 10 minuter .
SKALA räkorna .
Lägg dem i grytan och låt dem bli genom-
varma men inte koka .
Smaksätt mer om det behövs .
SERVERA med kokt ris .

SMAKLIG MÅLTID  !